Empanadat

Haluaisitko maistaa kaikkien aikojen kuohkeimpia empanadoja? Kokeile herkullista reseptiämme. Upean keveitä kroissanttitaikinan ansiosta ja täynnä makua meksikolaisten yrttien vuoksi.

Ainekset

  • 1 Croissants Classic -purkki
  • 1 purjo
  • 300 g naudan jauhelihaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl meksikolaisia yrttejä lihalle
  • maitoa tai kananmunaa voiteluun
  • oliiviöljyä

Valmistus

Empanadat
  1. Esilämmitä uuni 180 °C asteeseen.
  2. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.
  3. Paista naudan jauheliha ja purjo tilkassa oliiviöljyä.
  4. Purista valkosipulin kynnet jauhelihan sekaan ja sekoita.
  5. Kun jauheliha on kypsää, lisää tomaattipyree ja paista 1 – 2 minuuttia.
  6. Lisää lihayrtit ja sekoita ne seokseen.
  7. Avaa kroissanttitaikinapurkki, levitä taikina ja leikkaa taikina osiin viiltoja pitkin.
  8. Jaa naudanlihaseos kolmionmuotoisten kroissanttien päälle, taita kärjet toisiaan kohti ja paina reunat hyvin yhteen.
  9. Voitele empanadat maitotilkalla tai vatkatulla kananmunalla.
  10. Paista empanadoja uunissa 15 minuuttia kunnes pinta on kivan kullanruskea.