Flammkuchen Flirtti

Kauli taikina ohueksi kaulimella (tai tyhjällä pullolla) ja flirttailu voi alkaa. Flammkuchenenista – jota kutsutaan myös nimellä Tarte Flambée – on monta eri variaatiota, mutta yksi asia on aina varma: nämä suosikit maistuvat kaikille. Joten kuumenna uuni … ja tarjoile!

Ainekset

  • 1 Croissants Classic purkki
  • 125 grammaa smetanaa
  • 125 grammaa Vitelotte-perunoita
  • 125 grammaa bataattia
  • 125 grammaa Roseval-perunoita
  • 2 haaraketta tuoretta timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 grammaa kypsytettyä juustoa raastettuna

Valmistus

Flammkuchen Flirtti
  1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Peitä uunipelti leivinpaperilla.
  3. Kauli taikina, paina hammasteet toisiaan vasten ja peitä uunipelti kuchen-taikinalla. Taita taikinaa reunoilta 1,5 cm verran kaksinkerroin, jotta reunasta tulisi paksumpi.
  4. Paina taikinaan reikiä haarukkaa käyttäen.
  5. Silppua valkosipuli pieneksi ja sekoita se smetanaan. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
  6. Levitä smetana tasaisesti kuchen-pohjalle.
  7. Hiero timjami irti haarakkeistaan ja sirottele se pohjalle (säästä puolet tästä koristelua varten).
  8. Keitä (kuorimattomia) perunoita ja batattteja voimakkaasti kiehuvassa vedessä.
  9. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja laita ne taikinapohjalle.
  10. Levitä raastettu juusto kuchen-pohjalle.
  11. Paista flamkuchenia 25-30 minuutin ajan.
  12. Leikkaa flamkuchen viipaleiksi ja ripottele säästämäsi timjami niiden päälle.