Focaccia fenkolilla

Focaccia, todellakin! Ihanasti tuoksuva suoraan omasta uunistasi, tietenkin tuoreiden ainesten kera, jotta ”Italian Mamma ” olisi ylpeä. Fenkolia, kesäkurpitsaa, vuohenjuustoa ja saksanpähkinöitä: ota vaari tästä reseptistä. Hyvää ruokahalua!

Ainekset

  • 1 Croissants Classic purkki
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 fenkoli
  • 150 gramman pala vuohenjuustoa
  • 150 grammaa levitettävää vuohenjuustoa
  • 50 grammaa saksanpähkinöitä

Valmistus

Focaccia fenkolilla
  1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Peitä uunipelti leivinpaperilla.
  3. Kauli taikina, paina hammasteet yhteen ja peitä uunipelti taikinalla. Taita taikinaa reunoilta 1,5 cm verran kaksinkerroin, jotta reunaan muodostuisi paksumpi kerros taikinaa.
  4. Paina taikinaan reikiä haarukkaa käyttäen.
  5. Levitä levitettävä vuohenjuusto tasaisesti taikinapohjalle.
  6. Puolita kesäkurpitsa pituussuunnassa ja leikkaa se sitten puoliympyröiksi.
  7. Raasta fenkoli ohuiksi viipaleiksi (vihreää yläosaa lukuunottamatta) ja levitä ne yhdessä kesäkurpitsan kanssa focaccian taikinapohjan päälle.
  8. Murusta vuohenjuustopala vihannesten päälle ja ripottele viimeiseksi saksanpähkinät focaccian päälle.
  9. Paista sitten focacciaa 25-30 minuutin ajan.
  10. Leikkaa focaccia osiin ja sirottele vielä vähän fenkoliviipaleita niiden päälle.