Höyrytetyt sämpylät

Tekeekö sinunkin mieli jotain kevyttä ja ilmavaa?

Nämä valkoiset sämpylät ovat yhtä pehmeitä kuin tyynyt. Maukkaita kanan ja mausteiden kera – jatka vain unelmoimista.

Ainekset

  • 1 purkki Petits Pains Whitea
  • 250 grammaa kanafileitä
  • 2 ruokalusikallista ”ketjap manis” makeaa soijakastiketta
  • 1 teelusikallinen sambal-kastiketta tai puolikas hienoksi paloitellusta chilipippurista
  • 1 kevätsipuli
  • 1 punainen paprika
  • ½ kurkku
  • 1 kerä baby gem -salaattia

Valmistus

Höyrytetyt sämpylät
  1. Valmista ensin höyrytetyt sämpylät:
  2. Kauli petit pain -taikina jauholla peitetyn alustan päällä ovaalin muotoisiksi paloiksi.
  3. Leikkaa leivinpaperista noin 10×10 cm kokoisia neliöitä.
  4. Taita kaulitut taikinapalat keskeltä päällekkäin siten, että leivinpaperi on päällekkäisten osien välissä.
  5. Höyrytä sämpylöitä 15 minuutin ajan kiehuvan veden päällä olevassa höyrytyskorissa.
  6. Leikkaa tällä välin kanafileet pieniksi paloiksi, paista ne ja lisää soija-ketjap ja sambal-kastike/punainen chili viimeisen viiden minuutin aikana.
  7. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi, punainen paprika suikaleiksi ja kevätsipuli pieniksi renkaiksi.
  8. Revi salaatin lehdet irti toisistaan.
  9. Ota sämpylät korista ja peitä ne salaatilla, kurkulla, paprikalla, kevätsipulilla ja viimeiseksi kanapaloilla.
  10. Tarjoile tulisen kastikkeen tai chiliöljyn kanssa.