Kanelitähti

Etsitkö täydellistä reseptiä jouluiselle brunssille? Kokeile tätä ihastuttavaa kanelitähteä, joka valmistetaan kroissanttitaikinasta.

Reseptin on tehnyt @acieagurk

Ainekset

  • 2 purkkia Danerolles Croissants Classic
  • Voita
  • Kanelia
  • Sokeria
  • Vatkattu kananmuna

Valmistus

Kanelitähti
  1. Avaa purkit ja rullaa taikinat ulos.
  2. Leikkaa jokainen taikina kahteen osaan, jotta sinulla on 4 puolikasta: 2 molemmista purkeista.
  3. Rullaa kahdesta puolikkaasta tasainen pannukakku. Toista sama toisille puolikkaille, jotta sinulla on 2 tasaista pannukakkua.
  4. Voitele toinen pannukakku voilla ja kanelilla. Laita toinen pannukakku toisen päälle ja voitele.
  5. Aseta vesilasi pyörylän keskelle ja aloita leikkaamaan taikinaa osiin, liikkumalla lasista pyörylän ulkoreunaan. Leikkaa jokainen neljäsosa vielä uudestaan, jotta sinulla on 8 kolmiota.
  6. Leikkaa nämä 8 kolmiota vielä kahtia, jotta sinulla on 16 kolmiota.
  7. Ota kahdesta vierekkäisestä taikinan palasta kiinni ja kierrä niitä ulos päin. Kierrä kahdesti. Purista kaksi taikinaa yhteen, jotta saat yhden isomman taikinan. Jatka koko kierros.
  8. Voitele koko komeus kananmunalla ja sokerilla, jotta saat tähteen kivan kiillon.
  9. Paista 180 asteessa noin 20-25 minuuttia tai kunnes pinta on ruskea.