Mustikkakroissantit

Hillokroissantti on todellinen klassikko, mutta voisarvi mustikoilla on vieläkin parempi herkku! Lisää hiukan rapeita mantelilastuja ja herkuttele.

Ainekset

  • 1 Croissants Classic purkki
  • Kourallinen tuoreita mustikoita
  • 1 kananmuna voiteluun
  • Lusikallinen hienoa sokeria
  • Mantelilastuja

Valmistus

Mustikkakroissantit
  1. Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa purkki ja avaa taikinarulla.
  3. Leikkaa taikina leikkauslinjoja Pitkin niin, että saat 6 kolmiomaista palaa.
  4. Laita taikinanpala eteesi työtasolle, kolmion kärki poispäin itsestäsi osoittaen.
  5. Laita useita mustikoita taikinalle ja rullaa kroissantti taittelemalla kolmion vaakasuuntainen kanta kärkeä kohti.
  6. Toista tämä kaikille taikinanpaloille ja aseta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  7. Taivuta kroissantin päitä hiukan saavuttaaksesi tyypillisen voisarven muodon.
  8. Voitele taikina vatkatulla munalla saadaksesi kiillon.
  9. Ripottele kroissanteille hiukan sokeria ja mantelilastuja.
  10. Paista kroissantit kullankeltaisiksi uunissa, noin 15 minuutin ajan