Omenaleivokset

Omena, kaneli, rusina: kannattaa vaalia klassikoita. Pienellä avulla ja onnella purkista, voit vaivattomasti leipoa nämä tuoreet makeat omenanyytit saksanpähkinöiden ja taateleiden kera. Välitöntä nautintoa!

Ainekset

  • 2 purkkia Croissants Classicia
  • 6 suurikokoista makeaa omenaa
  • 150 grammaa taateleita
  • 1 teelusikallinen kanelia
  • Kourallinen saksanpähkinöitä
  • Kourallinen rusinoita
  • 2 vaniljatankoa
  • Tomusokeria koristelua varten

Valmistus

Omenaleivokset
  1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Kuori omenat ja poista siemenkodat.
  3. Valmista monitoimikoneessa sekoitus taateleista, kanelista, saksanpähkinöistä, rusinoista ja vaniljatankojen sisuksesta (älä heitä pois itse tankoja).
  4. Täytä omenat taatelisekoituksella.
  5. Ota taikina pakkauksesta ja leikkaa se kolmeen yhtä suureen osaan. Peitä kukin omena kahta croissanttia käyttäen. Paina taikinat reunat huolella yhteen ja varmista, että omenat peittyvät kunnolla taikinalla.
  6. Tee taikinan yläosaan pieni reikä, josta ilma pääsee poistumaan paistamisen aikana.
  7. Paista leivoksia 30-35 minuutin ajan 175 asteessa, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  8. Leikkaa sillä välin vaniljatangot pitkittäin kolmeen osaan.
  9. Ota omenaleivokset uunista, laita vaniljatangot leivoksen yläosassa olevaan aukkoon ja peitä leivokset sitten tomusokerilla.
  10. Tarjoile leivokset niiden ollessa yhä lämpimiä.