Omenaruusut

Oletko koskaan kokeillut näitä herkullisia omenaruusuja? Herkullinen kroissantti, jossa on jotain hieman erikoisempaa. Ohuilla omenanviipaleilla tehdyt ruusut ovat kaunista katseltavaa.

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Extra Large -purkki
  • 2 punaista omenaa
  • ½ sitruuna
  • 1 rkl aprikoosihilloa
  • 30 g sokeria
  • ripaus kanelia
  • tomusokeria

Valmistus

Omenaruusut
  1. Poista omenista karat ja halkaise ne kahtia.
  2. Viipaloi omenanpuolikkaista erittäin ohuita viipaleita.
  3. Täytä kattila puolilleen vettä ja purista sinne puolikas sitruuna.
  4. Laita omenanviipaleet kattilaan.
  5. Keitä 3 minuuttia keskilämmöllä. Kaada vedet pois.
  6. Esilämmitä uuni 200 °C asteeseen.
  7. Avaa kroissanttitaikinapurkki ja levitä taikina.
  8. Hiero vinoleikkausten reunat kiinni ja leikkaa levy kolmeen osaan pystyleikkauksia pitkin.
  9. Leikkaa jokainen näistä kolmesta levystä kolmeksi tai neljäksi pitkäksi suikaleeksi.
  10. Aseta muutama omenanviipale limittäin taikinasuikaleiden päälle niin, että ne tulevat juuri ja juuri reunojen yli.
  11. Levitä suikaleille nokare aprikoosihilloa sudin avulla.
  12. Levitä suikaleille hieman sokeria ja kanelia.
  13. Rullaa suikaleet varovasti ja paina pää kiinni hyvin.
  14. Peitä muffinssivuoan kupit hyvin leivinpaperin avulla tai voitele kupit hyvin.
  15. Aseta jokaiseen kuppiin ruusu.
  16. Paista ruusuja noin 20 – 25 minuuttia 200 °C asteessa uunin keskitasolla, kunnes taikina on kypsää.
  17. Kun ruusut ovat jäähtyneet, ripottele niiden päälle tomusokeria.