Omenaruusut
Etsitkö yksinkertaisen kaunista tarjoiltavaa? Nämä omenaruusut lumoavat paitsi kauniilla ulkonäöllään myös herkullisella maullaan.
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
- 2 punaista omenaa
- ½ sitruuna
- 1 rkl aprikoosihilloa
- 30 g sokeria
- Ripaus kanelia
- Tomusokeria
Valmistus
Omenaruusut
- Poista omenista karat ja halkaise ne kahtia. Viipaloi omenanpuolikkaista erittäin ohuita viipaleita.
- Täytä kattila puolilleen vettä ja purista sinne puolikas sitruuna.
- Keitä omenaviipaleita sitruunavedessä noin 3 minuuttia keskilämmöllä. Kaada vedet pois.
- Esilämmitä uuni 200C asteeseen.
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
- Levitä taikina työtasolle. Painele taikinan valmiit leikkuulinjat kevyesti umpeen ja kaulitse taikinaa hieman, jotta saat siitä riittävän ison yhtenäisen taikinan.
- Leikkaa taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Leikkaa jokainen näistä kolmesta levystä kolmeksi tai neljäksi pitkäksi suikaleeksi.
- Aseta muutama omenanviipale limittäin taikinasuikaleiden päälle niin, että ne tulevat juuri ja juuri reunojen yli.
- Levitä jokaiselle suikaleelle nokare aprikoosihillo, hieman sokeria ja kanelia.
- Rullaa suikaleet varovasti ja paina pää kiinni hyvin.
- Vuoraa muffinsivuuan kupit leivinpaperilla ja aseta jokaiseen kuppiin taikina-omenasuikale.
- Paista ”ruusuja” noin 20 – 25 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes taikina on kypsää.
- Kun omenaruusut ovat jäähtyneet, ripottele niiden päälle tomusokeria.