Päärynänäinen murupiiras

Muruset johtavat aina kohti kotia, jossa on lämmintä ja tuttua.

Jotkut sadut ovatkin näköjään totta. Tämä päärynäpiirakka on maukas todiste siitä. Astu sisään. Tervetuloa kotiin.

Ainekset

  • 1 Croissants Classic purkki
  • 4 ruokalusikallista korppujauhoja
  • 6 päärynää

Muruseosta varten:

  • 1 teelusikallinen kanelia
  • 100 grammaa ruokosokeria
  • 100 grammaa keksimuruja
  • 60 grammaa sulatettua voita

Valmistus

Päärynänäinen murupiiras
  1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Voitele irtopohjavuoka ja peitä sen pohja ja sivut sokerilla. Jäljelle jäänyt ruokosokeri on tarkoitettu muruseosta varten.
  3. Päällystä irtopohjavuoka taikinalla.
  4. Ripottele korppujauhot taikinapohjan päälle.
  5. Kuori päärynät, poista siemenkodat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Käytä apuna perunankuorintaveistä, juustohöylää tai spiraalileikkuria.
  6. Laita päärynäviipaleet korppujauhoilla kuorrutetun pohjan päälle.
  7. Valmista muruseos sekoittamalla keksinmurut ruokosokerin, sulatetun voin ja kanelijauheen kanssa.
  8. Peitä päärynät muruseoksella.
  9. Paista piirakkaa uunissa 25-30 minuutin ajan 200 asteessa. Peitä piirakka 15 minuutin jälkeen alumiinifoliolla ja laita se takaisin uuniin.