Parsakruffinit

Nämä parsakruffinit vievät kielen mukanaan! Herkullinen ja terveellinen naposteltava Croissants Classic-taikinastamme. Täydellistä kevätaikaan.

Ainekset

  • 1 Croissants Classic – purkki
  • 6 siivua ilmakuivattua kinkkua (Serrano-kinkkua)
  • 6 vihreää parsaa
  • 6 valkoista parsaa
  • Kananmunaa voiteluun

Valmistus

Parsakruffinit
  1. Avaa Croissant Classic purkki ja aseta taikina eteesi vaakatasossa.
  2. Leikkaa pystyviivojen kohdalta, mutta sulje vinottaiset viivat. Näin saat 3 nelikulmaista taikinanpalaa.
  3. Laita kaksi siivua kuivailmakinkkua jokaiselle taikinanpalalle.
  4. Rullaa taikina siten, että siitä tulee pitkä rulla. Lopputuloksena on kolme rullaa.
  5. Leikkaa rullat pituussuunassa kahtia ja laita kinkkupuoli alaspäin leikkuualustalle.
  6. Leikkaa pois vihreän parsan kantaosa ja kuori valkea parsa. Tarvitset yhden vihreän parsatangon ja yhden valkoisen parsatangon jokaista kruffinia varten. Leikkaa parsat kolmeen palaseen.
  7. Laita parsanpalat taikinan keskelle ja rullaa taikina, niin että ilmakuiva kinkku jää rullan ulkopuolelle. Näin saat taikinakäärön jossa on parsaa sisällä!
  8. Laita kruffinit muffinsivuokaan.
  9. Sudi kruffinit kananmunalla, jotta saat kiilteen.
  10. Paista uunissa 15-20min 180-200C asteessa.