Salamipitsakiekot

Klassisesta pitsasta ei voi löytää pahaa sanottavaa, mutta on aika kokeilla jotain uutta! Nämä salamipitsakiekot ovat helppotekoisia ja ideaaleja jakamiseen, isollekin porukalle.

Ainekset

  • 2 Croissants Classic purkkia
  • 200g tomaattikastiketta (16 ruokalusikallista)
  • 150g juustoraastetta
  • 20 pientä salamisiivua tai 10 suurta siivua
  • Tuoreita basilikanlehtiä
  • 6 lusikallista oliiviöljyä

Valmistus

Salamipitsakiekot
  1. Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa purkki ja rullaa taikina auki työtasolle.
  3. Paina leikkuulinjat yhteen saadaksesi yhtenäisen suuren taikinapalan.
  4. Laita puolet tomaattikastikkeesta ja puolet juustorasteesta taikinalle. Laita sille myös puolet salamista.
  5. Rullaa taikina takaisin rullaksi ja leikkaa neljäksi kiekoksi.
  6. Toista nämä askeleet toisella taikinapurkilla, niin että saat yhteensä 8 pitsakeikkoa.
  7. Laita pitsakiekot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
  8. Vatkaa kananmuna ja voitele taikina saadaksesi kiillon.
  9. Leivo pitsakiekkoja uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  10. Silppua basilikanlehdet hienoksi ja yhdistä oliiviöljyn, suolan ja pippurin kanssa. Näin saat aikaan basilikaöljyn, joka on herkullista tuoreen pitsakiekon kanssa tarjoiltuna!