Sipulikeitto juustokrutongeilla

Aiotko ottaa kaiken irti tästä ”keitosta”? Yllätä vieraasi – ja itsesi – ja kata kulinaarinen retki pöydällesi. Juuri leivottujen juusto-krutonkien lisääminen keiton päälle ei ainoastaan anna lisämakua tähän klassikkoon, vaan lisää myös rouheaa suutuntumaa.

Ainekset

Krutonkeja varten

  • 1 Croissants Classic purkki
  • 100 grammaa raastettua kypsytettyä juustoa
  • 1 varsi tuoretta timjamia
  • 1 kananmuna

Sipulikeittoa varten:

  • 60 grammaa voita
  • 50 grammaa jauhoja
  • 750 grammaa keltasipulia
  • 2 litraa naudanliha- tai kananlihalientä
  • 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 laakerinlehteä

Valmistus

Sipulikeitto juustokrutongeilla

Valmista ensin keitto:

  1. Leikkaa sipulit renkaiksi ja paista niitä voissa, kunnes ne muuttuvat kauniin tumman värisiksi, sekoita sipuleita säännöllisesti. Tämä voi viedä jopa puoli tuntia aikaa. Varo käyttämästä liian suurta lämpötilaa, jotta sipulit eivät pääsisi palamaan.
  2. Lisää 30 minuutin kuluttua jauhot ja paista niitä yhdessä sipulien kanssa pienen hetken ajan.
  3. Lisää keittolämpöä ja jäähdytä keitosta lisäämällä siihen viiniä.
  4. Vähennä keittolämpötilaa heti, kun lisätty viini on sekoittunut keittoon.
  5. Lisää sitten vähitellen lihalientä. Kaikkea lihalientä ei saa lisätä kerralla, sillä tällöin se ei sekoitu keittoon kunnolla.
  6. Kun kaikki lihaliemion saatu sekoitetuksi, lisää laakerinlehdet ja anna keiton hautua 20 minuutin ajan matalalla lämmöllä, ilman kantta. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.

Valmista juustokrutongit:

  1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Kauli taikina, leikkaa hammasteita pitkin ja taita taikina ympyrän muotoon. Taikina saa olla hieman päällekkäin.
  3. Voitele taikinaympyrät hieman vatkatulla kananmunalla ja ripottele juusto tasaisesti taikinan päälle.
  4. Paista juustokrutonkeja 10-12 minuutin ajan.
  5. Tarjoile keitto syvistä lautasista tai kulhoista, laita krutongit keittoon ja ripottele keiton päälle hieman timjaminlehtiä.