Suklaa joulukuusi

Hemmottele itseäsi ja muita. Se saa aina olla ensimmäisenä tehtävälistallasi!

Ainekset

  • 2 purkkia Croissants Classicia
  • 3 ruokalusikallista pähkinätahnaa
  • 100 g tuoreita mansikoita
  • Tomusokeria koristeeksi

Valmistus

Suklaa joulukuusi
  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Peitä uunipelti leivinpaperilla.
  3. Kauli taikina ja leikkaa taikina kolmeksi suorakaiteen muotoiseksi viipaleeksi
  4. Aseta kaksi suorakaiteen muotoista viipaletta vierekkäin pellin alareunaan.
  5. Aseta kolmas suorakulmio vinosti halki muun taikinan päälle, niin että saat joulukuusimuodostelman.
  6. Paina rosoisia reunoja tiukasti yhteen, jotta luot ison taikina palan.
  7. Sivele pähkinätahnaa taikinan päälle.
  8. Luo samanlainen joulukuusi toisesta taikinastapurkista ja levitä sen päälle pähkinätahnaa.
  9. Leikkaa runko taikinasta ja leikkaa taikinaa molemmin puolin joulukuusta, jotta luot oksat.
  10. Kierrä oksat ja laita ne vastakkain.
  11. Käytä loput taikinasta luodaksesi kuuselle kärki.
  12. Paista joulukuusta 180 asteessa noin 15-20 minuuttia.
  13. Koristele tuoreilla puolikkailla mansikoilla ja tomusokerilla.