Valkosuklaatuulihatut

Eclairs -tuulihatut ovat luultavasti peräisin 1700-luvun Ranskasta ja mahdollisesti kokki Marie-Antoine Carêmen keksintö (tämä mies ansaitsee mitalin). Leivonnaiset ovat pitkänomaisia, pehmeällä täytetteellä ja suklaa- tai sokerikuorrutteella. Mutta tärkeintä on, että tuulihatut ovat taivaallisen hyviä. Erityisesti nämä, jotka on tehty valkosuklaasta ja vadelmista!

Ainekset

  • 1 Petits Pains au Chocolat purkki
  • 250 grammaa tuoreita vadelmia
  • 2 dl kermaa
  • 2 ruokalusikallista hienoa sokeria
  • Pala valkoista suklaata
  • 1 kananmuna taikinan voitelua varten

Valmistus

Valkosuklaatuulihatut
  1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Kauli taikina ja leikkaa se hammasteiden mukaisesti.
  3. Taita kahdeksan taikinalevyä pituussuunnassa kaksinkerroin ja laita ne sitten leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
  4. Levitä vatkattu muna taikinalevyjen päälle.
  5. Paista taikinaa 8-10 minuuttia 180 asteessa.
  6. Anna valmiiden taikinalevyjen jäähtyä ritilän päällä.
  7. Vatkaa kerma jäykäksi ja lisää lopuksi siihen sokeri. Sekoita hyvin.
  8. Sulata suklaa pienessä kasarissa alhaisessa lämpötilassa tai mikroaaltouunissa, sekoita minuutin välein, kunnes suklaa on sulanut.
  9. Leikkaa viilto taikinalevyihin pituussuunnassa, mutta varmista ettet leikkaa sitä liian syvälle ja kokonaan keskiosan läpi.
  10. Täytä tuulihatut kermalla ja vadelmilla.
  11. Viimeistele tuulihatut roiskuttelemalla valkosuklaasulaa niiden päälle.