
Valkosuklaatuulihatut
Eclairs -tuulihatut ovat luultavasti peräisin 1700-luvun Ranskasta ja mahdollisesti kokki Marie-Antoine Carêmen keksintö (tämä mies ansaitsee mitalin). Leivonnaiset ovat pitkänomaisia, pehmeällä täytetteellä ja suklaa- tai sokerikuorrutteella. Mutta tärkeintä on, että tuulihatut ovat taivaallisen hyviä. Erityisesti nämä, jotka on tehty valkosuklaasta ja vadelmista!
Ainekset
- 1 Petits Pains au Chocolat purkki
- 250 grammaa tuoreita vadelmia
- 2 dl kermaa
- 2 ruokalusikallista hienoa sokeria
- Pala valkoista suklaata
- 1 kananmuna taikinan voitelua varten
Valmistus
Valkosuklaatuulihatut
- Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
- Kauli taikina ja leikkaa se hammasteiden mukaisesti.
- Taita kahdeksan taikinalevyä pituussuunnassa kaksinkerroin ja laita ne sitten leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
- Levitä vatkattu muna taikinalevyjen päälle.
- Paista taikinaa 8-10 minuuttia 180 asteessa.
- Anna valmiiden taikinalevyjen jäähtyä ritilän päällä.
- Vatkaa kerma jäykäksi ja lisää lopuksi siihen sokeri. Sekoita hyvin.
- Sulata suklaa pienessä kasarissa alhaisessa lämpötilassa tai mikroaaltouunissa, sekoita minuutin välein, kunnes suklaa on sulanut.
- Leikkaa viilto taikinalevyihin pituussuunnassa, mutta varmista ettet leikkaa sitä liian syvälle ja kokonaan keskiosan läpi.
- Täytä tuulihatut kermalla ja vadelmilla.
- Viimeistele tuulihatut roiskuttelemalla valkosuklaasulaa niiden päälle.