Suomi
Piilota suodattimet

Beef Wellington grillattujen vihannesten ja punaviinikastikkeen kera

Beef wellington on todellinen jouluklassikko! Danerollesin tuoretaikina antaa tälle klassiselle ruoalle erityisen säväyksen ja kruunaa takuulla joulupöydän. Beef Wellington grillattujen vihannesten ja punaviinikastikkeen kera valmistukseen menee jonkin verran aikaa, mutta takaamme sen olevan sen arvoista.

Ihanaa joulun odotusta!

Ainekset

Beef wellington:

  • 3 Danerolles Croissants Classic -purkkia
  • 600 g porsaan sisäfilettä, naudan sisäfilettä tai paahdettua naudanlihaa TAI 800 g jauhelihaa (+ 1 kananmuna ja leivänmurusia)
  • 500 g herkkusieniä
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 6 siivua parmankinkkua
  • Persiljaa
  • 1 kananmuna
  • Voita
  • Suolaa ja pippuria

Grillatut kasvikset:

  • 600 g kovia kasviksia kuten porkkaanaa, bataattia tai punajuurta
  • Oliiviöljyä
  • 2 punaista sipulia
  • 2 valkosipulinkynttö
  • Suolaa, pippuria ja timjamia

Punaviinikastike:

  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 laakerin lehti
  • 2 rosmariinin oksaa
  • 400 ml punaviiniä
  • 300 ml lihalientä
  • 100 g  kylmää voita
  • Suolaa ja pippuria

Valmistus

Beef Wellington grillattujen vihannesten ja punaviinikastikkeen kera

Beef wellington:

Jos valmistat annoksen käyttäen porsaan sisäfilettä, naudan sisäfilettä tai paahdettua naudanlihaa:

  1. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Paista liha voissa molemmin puolin.
  2. Aseta kypsä liha lautaselle jäähtymään.

Jos valmistat annoksen käyttäen jauhelihaa:

  1. Laita jauheliha kulhoon, lisää kananmuna ja leivänmuruja. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Muotoile lihasta iso makkara ja aseta se lautasella jääkaappiin odottamaan.
  3. Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
  4. Puhdista herkkusienet ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.
  5. Kuori salottisipuli ja valkosipuli, hienonna pieneksi veitsellä.
  6. Sulata paistinpannulla hieman voita ja lisää salottisipuli ja valkosipuli sekä herkkusienet. Paista kunnes neste on haihtunut. Hienonna persiljaa ja lisää se paistinpannulle. Mausta suolalla ja pippurilla.
  7. Laita keittiön tasolle pala muovifoliota, laita lihaviipaleet (parmankinkku) sen päälle ja jaa sieniseos sen päälle. Ota liha pois jääkaapista ja laita se sieniseoksen päälle. Rullaa kaikki tiukasti muovifolion avulla. Laita rulla jääkaappiin 1 tunniksi.
  8. Avaa ensimmäinen Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Rullaa taikina leivinpaperille ja sulje valmiit leikkuulinjat kevyesti painamalla.
  9. Avaa toinen Danerolles Croissants Classic -purkki ja rullaa taikina auki ja aseta se toisen taikinan päälle.
  10. Avaa kolmas Danerolles Croissants Classic -purkki ja rullaa taikina auki ja aseta se toisen taikinan päälle.
  11. Ota liharulla jääkaapista. Poista muovifolio ja laita se taikinan päälle. Kääri liharulla taikinaan. Taita reunat ja sulje kaikki saumat.
  12. Voitele taikina kananmunalla.
  13. Laita Beef wellington uuniin. Alla eri lihojen paistoajat:
    Jauhetta naudanlihaa +/- 40 min
    Porsaan sisäfilettä +/- 20 min
    Naudan sisäfile +/- 30 min
  14. Ota Beef wellington uunista ja anna levätä folion alla ennen tarjoilua.

Grillatut kasvikset:

  1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Puhdista vihannekset ja leikkaa ne samankokoisiksi paloiksi.
  3. Puhdista sipulit ja leikkaa paloiksi.
  4. Puhdista valkosipuli ja murskaa ne veitsen tasaisella puolella.
  5. Pirskottele vihanneksia oliiviöljyllä ja mausta pippurilla, suolalla, timjamilla tai muilla haluamillasi yrteillä.
  6. Laita kaikki vihannekset uunivuokaan.
  7. Laita uunivuoka uuniin noin 25 minuutiksi, kunnes kasvikset ovat pehmeitä (tämän voi tuntea pistämällä vihanneksia haarukalla. Varo!: Kovien kasvisten tulee olla uunissa pidempään kuin pehmeiden kasvisten. Joten jos käytät erilaisia vihanneksia, kokeile leikata ne tasakokoisiksi paloiksi tai lisää pehmeämpiä vihanneksia hieman myöhemmin.

Punaviinikastike:

  1. Hienonna salottisipulit ja valkosipuli ja paista ne voissa.
  2. Leikkaa loput voista kuutioiksi ja laita takaisin jääkaappiin.
  3. Kaada punaviini ja lihaliemi kattilaan. Lisää joukkoon laakeri ja rosmariini.
  4. Anna punaviinin, lihan ja yrttien haihtua puoleen.
  5. Ota kastike pois liedeltä ja kaada se siivilän läpi toiseen pannuun. Mausta kastike pippurilla ja suolalla ja lisää kylmät voikuutiot. Sekoita voita kastikkeen läpi, kunnes ne ovat sulaneet.
  6. Pidä kastike lämpimänä, mutta älä kypsennä sitä uudelleen.