Suomi

Biscoff-croissantit

Jotain hyvää viikonlopun kahvihetkelle tai ihan vaikka arki-iltaan? Nämä biscoff-tahnalla ja vaniljavaahdolla sekä keksimurulla täytetyt croissantit ovat vastaus mihin tahansa kysymykseen. Uunituore croissant, josta sisään paistettu keksitahna tekee vieläkin mehevämmän suorastaan sulaa suuhun. Paksu kerros vaniljavaahtoa viimeistelee croissantista näyttävän, joten nämä biscoff-croissantit käyvät loistavasti vaikka juhlapöytään.

Kuva ja resepti: Liisa-Maija Westerberg

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 6 rkl Biscoff-keksilevitettä (tai muuta keksilevitettä)
  • 1 kananmuna (voiteluun)
  • 2 rkl ruokokidesokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljatahnaa (tai 2 rkl aitoa vaniljasokeria)
  • 1 rkl sokeria
  • 6 Biscoff -tai Bastognekeksiä

Valmistus

Biscoff-croissantit
  1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen.
  2. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  3. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan: repäise etiketti siihen tarkoitetusta kohdasta ja kierrä purkin päitä vastakkaisiin suuntiin, jolloin taikina tulee helposti ulos pakkauksesta.
  4. Levitä taikina työtasolle tai suoraan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Leikkaa taikina 6 kolmion muotoiseen osaan valmiita leikkuulinjoja pitkin.
  5. Levitä jokaiselle taikinalle lusikallinen Biscoff-keksilevitettä.
  6. Rullaa taikinat croissanteiksi aloittamalla taikinan leveästä päästä. Nosta croissantit uunipellille elleivät ne jo ole
  7. Voitele croissantit kananmunalla ja ripottele päälle ruokokidesokeria.
  8. Paista 12-15 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes croissantit ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.
  9. Vatkaa vispikerma, sokeria ja vanilja paksuksi vaahdoksi.
  10. Halkaise jäähtyneet croissantit ja pursota jokaisen väliin vanilja-kermavaahtoa. Viimeistele ripottelemalle kermavaahdon päälle murskattuja keksinmuruja.
  11. Nauti biscoff-croissantit jälkiruokana tai juhlapöydän tarjoiltavana!