Calzonet eli taitetut pizzat
Calzonet eli taitetut pizzat tuovat pientä vaihtelua pizzan ystävälle: ei niinkään maussa, vaan muodossa.
Reseptin ja kuvan meille otti suositun Perinne Ruokaa Prkl -blogin kirjoittaja Mika Rampa. Kurkkaa Mikan blogista myös muita reseptejä!
Kuva ja resepti: Mika Rampa
Ainekset
- 1 Danerolles Mini Pizza -purkki
- 8 tl tomaattisosetta
- 125 g mozzarellaa
- 100 g chorizoa
- 1 kananmuna voiteluun
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 150 g ranskankermaa
- 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Valmistus
Calzonet eli taitetut pizzat
- Esilämmitä uuni 200C asteeseen.
- Avaa Danerolles Mini Pizza pakkauksen ohjeen mukaan ja erottele taikinapalat toisistaan.
- Kaulitse tai venytä käsin taikinoita hieman isommiksi.
- Leivitä jokaiseen taikinan päälle hieman tomaattisosetta. Paloittele mozzarella ja viipaloi chorizo. Jaa mozzarella ja chorizo taikinoiden päälle.
- Sulje calzonet tiiviiksi taskuiksi. Painele reuna haarukalla tiukasti yhteen.
- Nosta calzonet uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele ne kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
- Paista 12-15 minuuttia tai kunnes calzonet ovat kauniin värisiä.
- Valmista dippi sekoittamalla kaikki ainekset (ranskankerma, persilja, suola ja pippuri) keskenään.
- Tarjoilet calzonet eli taitetut pizzat dipin kanssa.