Suomi
Piilota suodattimet

Calzonet eli taitetut pizzat

Calzonet eli taitetut pizzat tuovat pientä vaihtelua pizzan ystävälle: ei niinkään maussa, vaan muodossa.
Reseptin ja kuvan meille otti suositun Perinne Ruokaa Prkl -blogin kirjoittaja Mika Rampa. Kurkkaa Mikan blogista myös muita reseptejä!

Kuva ja resepti: Mika Rampa

Ainekset

  • 1 Danerolles Mini Pizza -purkki
  • 8 tl tomaattisosetta
  • 125 g mozzarellaa
  • 100 g chorizoa
  • 1 kananmuna voiteluun
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 150 g ranskankermaa
  • 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Valmistus

Calzonet eli taitetut pizzat
  1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Mini Pizza pakkauksen ohjeen mukaan ja erottele taikinapalat toisistaan.
  3. Kaulitse tai venytä käsin taikinoita hieman isommiksi.
  4. Leivitä jokaiseen taikinan päälle hieman tomaattisosetta. Paloittele mozzarella ja viipaloi chorizo. Jaa mozzarella ja chorizo taikinoiden päälle.
  5. Sulje calzonet tiiviiksi taskuiksi. Painele reuna haarukalla tiukasti yhteen.
  6. Nosta calzonet uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele ne kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  7. Paista 12-15 minuuttia tai kunnes calzonet ovat kauniin värisiä.
  8. Valmista dippi sekoittamalla kaikki ainekset (ranskankerma, persilja, suola ja pippuri) keskenään.
  9. Tarjoilet calzonet eli taitetut pizzat dipin kanssa.