Suomi

Croissantkierteet

Vaikuttaja Natalia Cerný pyöräytti Croissants Classic -taikinastamme kierteitä kahdella eri täytteellä: mozarella-pesto ja aurinkokuivattu tomaatti-juusto. Kumpi on sinun suosikki?

Resepti ja kuva: Natalia Cerný

Ainekset

Mozzarella-pestokierteet

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 1 mozzarella
  • Pestoa
  • Kirsikkatomaatteja
  • Basilikaa

Aurinkokuivattu tomaatti-juustokierteet

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
  • Kermajuustoa
  • Kirsikkatomaatteja

Valmistus

Croissantkierteet
  1. Lämmitä uuni 200C asteeseen.
  2. Avaa Croissants Classic- purkki pakkauksen ohjeen mukaan (yhdestä pakkauksesta saat noin 10 kierrettä ja voit valmistaa joko 10 yhtä makua tai 5 molempia) ja levitä taikina työtasolle. Jaa taikina kolmeen osaan.
  3. Painele valmiit leikkuulinjat kevyesti kiinni.
  4. Mozarella-pestokierteet: levitä taikinoille tasainen kerros pestoa. Pilko mozzarella sekä kirsikkatomaatit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Asettele pilkotut mozzarellat sekä tomaatit tasaisin välein peston päälle. Rullaa taikina rullaksi ja leikkaa noin 2-3 cm paksuiksi palasiksi.
  5. Aurinkokuivattu tomaatti-juustokierteet: levitä takinoille tasainen kerros tuorejuustoa. Pilko kirsikkatomaatit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa päälle kermajuustoa ja asettele kirsikkatomaatit päälle. Rullaa taikina rullaksi ja leikkaa noin 2-3 cm paksuiksi palasiksi.
  6. Leivokset pysyvät parhaiten kasassa muffinivuuissa. Nostele taikinat muffinssivuokiin ja paista uunissa noin 12-14 minuutin ajan, kunnes leivokset ovat kauniin ruskeita, tarkkaile lopussa väriä.
  7. Viimeistele tuoreella basilikalla ja tarjoile lämpimänä!