Suomi

Croissantti-munakupit

Tämä resepti sopii loistavasti koko perheen brunssille tai pääsiäisen herkutteluun. Croissantti-munakupit valmistuvat helposti uunissa ja ovat paitsi herkullinen niin myös näyttävä lisä pääsiäisen kattaukseen.

Ainekset

Valmistus

Croissantti-munakupit
  1. Lämmitä uusi 180C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  3. Levitä taikina työtasolle leikkaa taikina valmiita leikkausviivoja pitkin 6 osaan.
  4. Aseta lyhyin reuna itseäsi kohden ja rullaa taikina niin, että saat pitkiä taikinarullia.
  5. Kierrä taikinarulla raa’an kananmunan ympärille kranssin tapaan.
  6. Laita 6 kranssilla ympäröityä kananmunaa leivontapaperilla päällystetylle uunipellille.
  7. Voitele taikinat kananmunalla saadaksesi niiden pintaan kiilteen.
  8. Croissantti-munakupit paistetaan uunissa kananmunien kera 12-15 minuuttia.
  9. Tarjoile croissantti-munakupit siten, että kopautat kypsän kananmunan yläosan rikki ja lusikoit kananmunan sisäosan pois.