Croissantti-munakupit
Tämä resepti sopii loistavasti koko perheen brunssille tai pääsiäisen herkutteluun. Croissantti-munakupit valmistuvat helposti uunissa ja ovat paitsi herkullinen niin myös näyttävä lisä pääsiäisen kattaukseen.
Ainekset
- 1 Danerolles Croissant Classic -purkki
- 6 kananmunaa
- Kananmuna voiteluun
Valmistus
Croissantti-munakupit
- Lämmitä uusi 180C asteeseen.
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
- Levitä taikina työtasolle leikkaa taikina valmiita leikkausviivoja pitkin 6 osaan.
- Aseta lyhyin reuna itseäsi kohden ja rullaa taikina niin, että saat pitkiä taikinarullia.
- Kierrä taikinarulla raa’an kananmunan ympärille kranssin tapaan.
- Laita 6 kranssilla ympäröityä kananmunaa leivontapaperilla päällystetylle uunipellille.
- Voitele taikinat kananmunalla saadaksesi niiden pintaan kiilteen.
- Croissantti-munakupit paistetaan uunissa kananmunien kera 12-15 minuuttia.
- Tarjoile croissantti-munakupit siten, että kopautat kypsän kananmunan yläosan rikki ja lusikoit kananmunan sisäosan pois.