Croissanttikkarit
Nämä söpöt croissanttikkarit kruunaavat juhlapöydän tarjoilun! Helppo ja nopea juhlaherkku Danerolles tuoretaikinasta.
Ainekset
- 2 Danerolles Croissant Classic -purkkia
- 5 lusikallista mansikkahilloa
- 1 kananmuna voiteluun
Koriteluun/valmistukseen
- 10 kpl grillaustikkuja (tai vastaavia)
- 2 lusikallista nonparelleja
- 2 lusikallista suklaalastuja
- 2 lusikallista syötävää glitteriä
- 2 lusikallista tomusokeria
Valmistus
Croissanttikkarit
- Lämmitä uuni 180C asteeseen.
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
- Rullaa taikina auki työtasolle ja paina valmiit leikkuulinjat kevyesti umpeen, niin että saat yhden suuren taikinapalan.
- Käytä sydämen muotoista piparkakkumuottia leikataksesi 10 samankokoista sydäntä per Croissant Classic -purkki. Yhteensä sinulla tulee olla 20 kpl sydämen muotoista taikinapalaa.
- Laita puolet sydämistä leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja aseta grillaustikku jokaisen sydämen keskelle.
- Täytä jokainen sydän keskiosasta hillolla, siten että taikinapalan reunoille jää hieman tyhjää tilaa.
- Ota loput 10kpl sydämen muotoisia taikinapaloja ja paina tukevasti kiinni hillopäällysteisiin sydämiin ns.kanneksi. Voit käyttää haarukkaa saadaksesi reunat tiiviisti kiinni.
- Paista uunissa 15-20 minuuttia ja croissantikkarit saavat jäähtyä hetken ennen koristelua.
- Valmista tomusokerista ja vedestä kuorrute. Dippaa croissanttikkarit kuorrutukseen ja koristele esimerkiksi nonparelleilla.