Suomi

Croissanttikkarit

Nämä söpöt croissanttikkarit kruunaavat juhlapöydän tarjoilun! Helppo ja nopea juhlaherkku Danerolles tuoretaikinasta.

Ainekset

Koriteluun/valmistukseen

  • 10 kpl grillaustikkuja (tai vastaavia)
  • 2 lusikallista nonparelleja
  • 2 lusikallista suklaalastuja
  • 2 lusikallista syötävää glitteriä
  • 2 lusikallista tomusokeria

Valmistus

Croissanttikkarit
  1. Lämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  3. Rullaa taikina auki työtasolle ja paina valmiit leikkuulinjat kevyesti umpeen, niin että saat yhden suuren taikinapalan.
  4. Käytä sydämen muotoista piparkakkumuottia leikataksesi 10 samankokoista sydäntä per Croissant Classic -purkki. Yhteensä sinulla tulee olla 20 kpl sydämen muotoista taikinapalaa.
  5. Laita puolet sydämistä leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja aseta grillaustikku jokaisen sydämen keskelle.
  6. Täytä jokainen sydän keskiosasta hillolla, siten että taikinapalan reunoille jää hieman tyhjää tilaa.
  7. Ota loput 10kpl sydämen muotoisia taikinapaloja ja paina tukevasti kiinni hillopäällysteisiin sydämiin ns.kanneksi. Voit käyttää haarukkaa saadaksesi reunat tiiviisti kiinni.
  8. Paista uunissa 15-20 minuuttia ja croissantikkarit saavat jäähtyä hetken ennen koristelua.
  9. Valmista tomusokerista ja vedestä kuorrute. Dippaa croissanttikkarit kuorrutukseen ja koristele esimerkiksi nonparelleilla.