Suomi

Croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla

”IIK! Mikä ihanuus tämä on? Muistatko legendaarisen pullavanukkaan? Tämä on se, mutta fiinimpi versio. Pullan tilalla on rapeita croissantteja ja voin kertoa, että toimii!”
– näin tätä herkullista croissantvanukasta kuvailee reseptin kehittänyt suomalainen ruokavaikuttaja Anni. Kokeile croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla ja ihastu!

Kuva ja resepti: Anni Paakkunainen

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 1 dl omenasosetta tai -hilloa
  • 2 kanamunaa
  • 1 tl vanilja-aromia (tai vaniljatangon siemenet)
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 rkl ruokosokeria
  • Karhunvatukoita (tai mustikoita)

Valmistus

Croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla
  1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen (kiertoilma 180C).
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  3. Levitä taikina työtasolle ja leikkaa se valmiita leikkuulinjoja pitkin 6 osaan. Kääri taikinat croissantin muotoon, muista voidella croissantit kananmunalla, säästä loput munasta ja käytä seuraavassa vaiheessa.
  4. Paista 200C/180C asteisessa uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes croissantit ovat saaneet hieman väriä.
  5. Jäähdytä valmiit croissantit.
  6. Laske uunin lämpötila 175C asteeseen.
  7. Halkaise jäähtyneet croissantit ja voitele omenasoseella. Asettele pohjat korkeaan noin 20-24 cm vuokaan ja nosta päälle kannet.
  8. Kiehauta maito ja kerma pienessä kattilassa.
  9. Vispaa munat, sokeri ja vanilja-aromi kulhossa sekaisin.
  10. Lisää kermaseosta munaseokseen koko ajan vispaten ja kaada seos vuokaan croissanttien päälle.
  11. Ripottele karhunvatukat päälle ja halutessasi vielä hieman ruokosokeria.
  12. Paista vanukasta uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Vinkki! Jos croissantit ottavat liikaa väriä niin vaihda alalämmölle.
  13. Nauti croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla brunssilla tai kahvipöydässä.