Croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla
”IIK! Mikä ihanuus tämä on? Muistatko legendaarisen pullavanukkaan? Tämä on se, mutta fiinimpi versio. Pullan tilalla on rapeita croissantteja ja voin kertoa, että toimii!”
– näin tätä herkullista croissantvanukasta kuvailee reseptin kehittänyt suomalainen ruokavaikuttaja Anni. Kokeile croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla ja ihastu!
Kuva ja resepti: Anni Paakkunainen
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
- 1 dl omenasosetta tai -hilloa
- 2 kanamunaa
- 1 tl vanilja-aromia (tai vaniljatangon siemenet)
- 1,5 dl maitoa
- 1 dl kuohukermaa
- 3 rkl ruokosokeria
- Karhunvatukoita (tai mustikoita)
Valmistus
Croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla
- Esilämmitä uuni 200C asteeseen (kiertoilma 180C).
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
- Levitä taikina työtasolle ja leikkaa se valmiita leikkuulinjoja pitkin 6 osaan. Kääri taikinat croissantin muotoon, muista voidella croissantit kananmunalla, säästä loput munasta ja käytä seuraavassa vaiheessa.
- Paista 200C/180C asteisessa uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes croissantit ovat saaneet hieman väriä.
- Jäähdytä valmiit croissantit.
- Laske uunin lämpötila 175C asteeseen.
- Halkaise jäähtyneet croissantit ja voitele omenasoseella. Asettele pohjat korkeaan noin 20-24 cm vuokaan ja nosta päälle kannet.
- Kiehauta maito ja kerma pienessä kattilassa.
- Vispaa munat, sokeri ja vanilja-aromi kulhossa sekaisin.
- Lisää kermaseosta munaseokseen koko ajan vispaten ja kaada seos vuokaan croissanttien päälle.
- Ripottele karhunvatukat päälle ja halutessasi vielä hieman ruokosokeria.
- Paista vanukasta uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia. Vinkki! Jos croissantit ottavat liikaa väriä niin vaihda alalämmölle.
- Nauti croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla brunssilla tai kahvipöydässä.