Croque Monsieur – ranskalainen herkkuleipä
Tämä perinteinen ranskalainen herkkuleipä on lähtöisin Pariisista. Tässä Croque Monsieur versiossa maistuu kinkku, mozarella ja pesto – ja tietenkin Danerolles tuoretaikina. Valmistukseen tarvitset voileipägrillin. Kokeile ja ihastu!
Ainekset
- 2 Danerolles Croissants Classic -purkki
- 200 g parmankinkkua
- 2 mozarella palloa
- 50 g pestoa
- Tuoretta basilikaa
- Rouhittua mustapippuria
Valmistus
Croque Monsieur – ranskalainen herkkuleipä
- Leikkaa mozarellat siivuiksi, tarvitset yhteensä 12 siivua.
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
- Levitä taikinat työtasolle ja leikkaa molemmat taikinat 3 saman kokoiseen palaan valmiiden leikkuulinjojen mukaan. Huom.leikkaa pysty päin olevia linjoja pitkin ja jätä vinottaiset linjat huomioimatta.
- Levitä jokaiselle taikinalle pestoa.
- Aseta jokaiselle palalle 2 palaa parmakinkkua, 2 siivua mozarellaa ja muutama basilikan lehti. Rouhi päälle mustapippuria.
- Taita jokainen taikina kahteen osaan.
- Paista jokaista leipää voileipägrillissä noin 4 minuuttia tai kunnes taikina on saanut väriä.