Suomi

Croque Monsieur – ranskalainen herkkuleipä

Tämä perinteinen ranskalainen herkkuleipä on lähtöisin Pariisista. Tässä Croque Monsieur versiossa maistuu kinkku, mozarella ja pesto – ja tietenkin Danerolles tuoretaikina. Valmistukseen tarvitset voileipägrillin. Kokeile ja ihastu!

Ainekset

Valmistus

Croque Monsieur – ranskalainen herkkuleipä
  1. Leikkaa mozarellat siivuiksi, tarvitset yhteensä 12 siivua.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  3. Levitä taikinat työtasolle ja leikkaa molemmat taikinat 3 saman kokoiseen palaan valmiiden leikkuulinjojen mukaan. Huom.leikkaa pysty päin olevia linjoja pitkin ja jätä vinottaiset linjat huomioimatta.
  4. Levitä jokaiselle taikinalle pestoa.
  5. Aseta jokaiselle palalle 2 palaa parmakinkkua, 2 siivua mozarellaa ja muutama basilikan lehti. Rouhi päälle mustapippuria.
  6. Taita jokainen taikina kahteen osaan.
  7. Paista jokaista leipää voileipägrillissä noin 4 minuuttia tai kunnes taikina on saanut väriä.