Suomi

Currylla maustettu kanatäytteinen croissanttikranssi

Tämä herkullinen kanatäytteinen croissantkranssi saa makua currysta ja cashewpähkinöistä. Tarjoile valmis currylla maustettu kanatäytteinen croissanttikranssi brunssilla tai lounaaksi raikkaan vihersalaatin kanssa. Kasvisversion saat korvaamalla kanan esimerkiksi nyhtökauralla.

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 2 viipaloitua ja paistettua kanan fileetä
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • Cashewpähkinöitä
  • Nippu korianteria
  • 1 kananmuna voiteluun

Valmistus

Currylla maustettu kanatäytteinen croissanttikranssi
  1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen (kiertoilma 180C).
  2. Valmista kana paistinpannulla, aseta kypsä kana sivuun jäähtymään.
  3. Sekoita keskenään currytahna ja jogurtti, sekoita kunnes seos on punertavaa. Lisää kananpalat ja cashewpähkinät seokseen. Vinkki: säästä hiukan cashewpähkinöitä koristelua varten.
  4. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  5. Levitä taikina työtasolle ja rullaa taikina auki leivontatasolle. Leikkaa taikina valmiita leikkuulinjoja myöden 6 palaan, joka jälkeen puolita vielä nämä siten, että sinulla on 12 identtistä taikinapalaa.
  6. Asettele taikinapalat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille siten, että niistä muodostuu tähti. Taikinoiden keskelle tulisi jäädä tyhjä osio.
  7. Levitä täyte kranssin päälle, ripottele osa korianterista seoksen päälle. Säästä osa korianterista koristelua varten.
  8. Sulje tähden sakarat nostamalla taikinan kranssin keskustaa kohden.
  9. Voitele kananmunalla.
  10. Paista 25 – 30 minuuttia tai kunnes kranssi on saanut hieman väriä.
  11. Koristele currylla maustettu kanatäytteinen croissanttikranssi jäljelle jääneillä cashewpähkinöillä ja korianterilla.