Dipattava croissantkranssi
Dipattava croissantkranssi on näyttävä ja herkullinen lisä kattaukseen, ja sen reseptin meille kehitti ruokavaikuttaja Anni.
Kuva ja resepti: Anni Paakkunainen
Ainekset
- 2 Danerolles Croissants Classic -purkkia
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl unikonsiemeniä
- 1 rkl pähkinärouhetta (esim.pistaasia)
- 1 kananmuna (voiteluun)
- 1 puntti basilikaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 sitruunan mehu
- Ripaus suolaa
- Ripaus mustapippuria
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
Valmistus
Dipattava croissantkranssi
- Esilämmitä uuni 200C asteeseen.
- Aloita valmistamalla Basilika-tuorejuustotäyte: mittaa pitkään kulhoon/lasiin basilika, valkosipuli, oliiviöljy, sitruunan mehu, suola, mustapippuri ja tuorejuusto. Aja tasaiseksi sauvasekottimella.
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan: etsi etiketistä kohta, josta saat repäistyä sen irti. Kierrä purkkia niin, että saat taikinarullan ulos pakkauksesta. Toista sama toiselle purkille.
- Vuoraa noin 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla (pohja ja sivut).
- Ota aina yksi taikinalevy eli 1/3 koko taikinasta (josta teet normaalisti 2 croissanttia) kerrallaan alustalle.
- Kaulitse levy kevyesti ja levitä basilika-tuorejuustotäytettä päälle lusikalla.
- Rullaa taikina sen pitkältä sivulta rullaksi ja leikkaa neljään osaan. Toista kaikille taikinalevyille.
- Nosta taikinarullat leikkuupuoli ylöspäin vuoan reunalle ja paina niitä vähän matalemmiksi.
- Rytistä vuoan ja taikinapallojen keskelle leivipaperista pallo, jotta kranssi pitää paiston aikana muotonsa.
- Voitele kranssi lopuksi kananmunalla ja ripottele päälle vuorotellen siemenet ja pähkinät.
- Paista dipattava croissantkranssi 200C asteisessa uunissa keskitasolla noin 20-25 minuuttia.
- Kranssin keskelle jää tilaa dippikulholle, jonka voi täyttää oman maun mukaan raikkaalla tomaattisalsalla tai kermaisemmalla dippikastikkeella.