Suomi
Piilota suodattimet

Dipattava croissantkranssi

Dipattava croissantkranssi on näyttävä ja herkullinen lisä kattaukseen, ja sen reseptin meille kehitti ruokavaikuttaja Anni.

Kuva ja resepti: Anni Paakkunainen

Ainekset

  • 2  Danerolles Croissants Classic -purkkia
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 rkl unikonsiemeniä
  • 1 rkl pähkinärouhetta (esim.pistaasia)
  • 1 kananmuna (voiteluun)
  • 1 puntti basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • Ripaus suolaa
  • Ripaus mustapippuria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Valmistus

Dipattava croissantkranssi
  1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen.
  2. Aloita valmistamalla Basilika-tuorejuustotäyte: mittaa pitkään kulhoon/lasiin basilika, valkosipuli, oliiviöljy, sitruunan mehu, suola, mustapippuri ja tuorejuusto. Aja tasaiseksi sauvasekottimella.
  3. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan: etsi etiketistä kohta, josta saat repäistyä sen irti. Kierrä purkkia niin, että saat taikinarullan ulos pakkauksesta. Toista sama toiselle purkille.
  4. Vuoraa noin 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla (pohja ja sivut).
  5. Ota aina yksi taikinalevy eli 1/3 koko taikinasta (josta teet normaalisti 2 croissanttia) kerrallaan alustalle.
  6. Kaulitse levy kevyesti ja levitä basilika-tuorejuustotäytettä päälle lusikalla.
  7. Rullaa taikina sen pitkältä sivulta rullaksi ja leikkaa neljään osaan. Toista kaikille taikinalevyille.
  8. Nosta taikinarullat leikkuupuoli ylöspäin vuoan reunalle ja paina niitä vähän matalemmiksi.
  9. Rytistä vuoan ja taikinapallojen keskelle leivipaperista pallo, jotta kranssi pitää paiston aikana muotonsa.
  10. Voitele kranssi lopuksi kananmunalla ja ripottele päälle vuorotellen siemenet ja pähkinät.
  11. Paista dipattava croissantkranssi 200C asteisessa uunissa keskitasolla noin 20-25 minuuttia.
  12. Kranssin keskelle jää tilaa dippikulholle, jonka voi täyttää oman maun mukaan raikkaalla tomaattisalsalla tai kermaisemmalla dippikastikkeella.