Suomi

Tuhti dippipannu

Tästä herkusta ei juustoa puutu! Tuhti dippipannu on loistava tarjoiltava vaikkapa illanistujaisiin.

Kuva ja resepti: Ella Ristkari

Ainekset

  • 2 Danorelles Mini Pizza -purkkia
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa⁣
  • 200 g smetanaa⁣
  • 2 rkl punaista pestoa⁣
  • 50 g raastettua pecorinoa (n. 1,5 dl)⁣
  • 75 g raastettua mozzarellaa (n. 1,5 dl)⁣
  • 1 ruukku Basilikaa⁣
  • 1 pkt minimozzarellaa (16 kpl)⁣
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • Voiteluun oliiviöljyä maustettuna valkosipulilla ja kuivatulla basilikalla⁣

Valmistus

Tuhti dippipannu
  1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen (kiertoilma 180C).
  2. Voitele uuninkestävä pannu tai matalareunainen vuoka (noin 25cm ⁣halkaisija).
  3. Avaa Danerolles Mini Pizza -purkit pakkauksen ohjeen mukaan repäisemällä etiketti pois siihen tarkoitetusta kohdasta.
  4. Levitä taikinat työtasolle ja painele niitä kevyesti, jotta pizzapohjista tulee hieman ohuempia.
  5. Laita jokaisen pizzapohjan sisään minimozzarella ja basilikaa. Sulje taikina tiiviiksi palloksi ja aseta pallot vuoan reunoille.⁣
  6. Valmista dippi: hienonna ylijääneet basilikan lehdet ja sekoita ne tuorejuuston, smetanan ja juustoraasteen sekä peston kanssa tasaiseksi massaksi. Mausta mustapippurilla. Tarkista maku. ⁣
  7. Levitä dippi pizzapullien keskelle ja voitele taikinapallot maustetulla oliiviöljyllä.
  8. Paista noin 15 minuuttia uunin keskitasolla.
  9. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua. ⁣
  10. Voit myös valmistaa täytetyt pizzapullat erikseen pellillä ja dipin omassa uunin kestävässä kulhossaan. ⁣
  11. Tarjoile tuhti dippipannu naposteltavana juhlissa.