Tuhti dippipannu
Tästä herkusta ei juustoa puutu! Tuhti dippipannu on loistava tarjoiltava vaikkapa illanistujaisiin.
Kuva ja resepti: Ella Ristkari
Ainekset
- 2 Danorelles Mini Pizza -purkkia
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g smetanaa
- 2 rkl punaista pestoa
- 50 g raastettua pecorinoa (n. 1,5 dl)
- 75 g raastettua mozzarellaa (n. 1,5 dl)
- 1 ruukku Basilikaa
- 1 pkt minimozzarellaa (16 kpl)
- Mustapippuria
- Suolaa
- Voiteluun oliiviöljyä maustettuna valkosipulilla ja kuivatulla basilikalla
Valmistus
Tuhti dippipannu
- Esilämmitä uuni 200C asteeseen (kiertoilma 180C).
- Voitele uuninkestävä pannu tai matalareunainen vuoka (noin 25cm halkaisija).
- Avaa Danerolles Mini Pizza -purkit pakkauksen ohjeen mukaan repäisemällä etiketti pois siihen tarkoitetusta kohdasta.
- Levitä taikinat työtasolle ja painele niitä kevyesti, jotta pizzapohjista tulee hieman ohuempia.
- Laita jokaisen pizzapohjan sisään minimozzarella ja basilikaa. Sulje taikina tiiviiksi palloksi ja aseta pallot vuoan reunoille.
- Valmista dippi: hienonna ylijääneet basilikan lehdet ja sekoita ne tuorejuuston, smetanan ja juustoraasteen sekä peston kanssa tasaiseksi massaksi. Mausta mustapippurilla. Tarkista maku.
- Levitä dippi pizzapullien keskelle ja voitele taikinapallot maustetulla oliiviöljyllä.
- Paista noin 15 minuuttia uunin keskitasolla.
- Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua.
- Voit myös valmistaa täytetyt pizzapullat erikseen pellillä ja dipin omassa uunin kestävässä kulhossaan.
- Tarjoile tuhti dippipannu naposteltavana juhlissa.