Suomi

Dumle Monkey Bread eli nyhtökakku

Danerolles Mini Pizza taipuu myös makeaan leivontaan! Tämä Dumle Monkey Bread eli nyhtökakku kruunaa esimerkiksi joulupöydän ja on takuuvarma sokerihampaan kolotuksen taltuttaja. Vinkki: nauti monkey bread irrottamalla siitä sormin sopivia palasia.

Resepti: Bettina Gräsbeck

Ainekset

  • 2 Danerolles Mini Pizza -purkkia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl kanelia
  • 1 pussi Dumle-karkkeja (tai esim.Omar tai muu kinuskikarkki)Kinuskikastike (vapaaehtoinen)
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 0,75 l fariinisokeria

Valmistus

Dumle Monkey Bread eli nyhtökakku
  1. Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Mini Pizza -purkit pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Leikkaa taikinakiekot neljään osaan ja puolita karkit.
  4. Aseta jokaisen taikinapalan sisään puolikas karkki ja nipistele jokainen pallo kunnolla kiinni.
  5. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään kulhossa ja pyörittele taikinapallot kanelisokeriseoksessa.
  6. Asettele taikinapallot tiiviisti silikoniseen kakkuvuokaan.
  7. Paista 180C asteessa noin 35-40 min, kunnes taikina on päältä kauniin kullan ruskea.
  8. Anna jäähtyä hetki vuuassa, ja kumoa sitten vuoka tarjoiluastialle.
  9. Mikäli haluat valmistaa nyhtökakun kanssa kinuskikastiketta valmista se sillä aikaa, kun kakku jäähtyy. Keitä kerma ja fariinisokeri kattilassa kinuskiksi noin 5-7 min. ajan tai kunnes kinuski on kauniin sakeaa – älä keitä liian kauan, sillä kinuski saa jäädä valuvaksi.
  10. Kaada kinuski monkeybreadin päälle, koristele tomusokerilla.
  11. Nauti Dumle Monkey Bread eli nyhtökakku joulupöydässä tai jälkiruokana.