Suomi

Dumle Monkey Bread

Danerolles Mini Pizza taipuu myös makeaan leivontaan! Tämä herkku kruunaa esimerkiksi joulupöydän ja on takuuvarma sokerihampaan kolotuksen taltuttaja. Vinkki: nauti monkey bread irrottamalla siitä sormin sopivia palasia.

Resepti: Bettina Gräsbeck

Ainekset

  • 2 Danerolles Mini Pizza -purkkia
  • 1dl sokeria
  • 1dl kanelia
  • 1 pkt Dumle-karkkeja (tai esim.Omar tai muu kinuskikarkki)Kinuskikastike (vapaaehtoinen)
  • 1,5dl kuohukermaa
  • 0,75l fariinisokeria

Valmistus

Dumle Monkey Bread
  1. Avaa Danerolles Mini Pizza -purkit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa taikinakiekot neljään osaan ja puolita karkit.
  3. Aseta jokaisen taikinapalan sisään puolikas karkki ja nipistele jokainen pallo kunnolla kiinni.
  4. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään kulhossa ja pyörittele taikinapallot kanelisokeriseoksessa.
  5. Asettele taikinapallot tiiviisti silikoniseen kakkuvuokaan.
  6. Paista 180C asteessa noin 35-40 min, kunnes taikina on päältä kauniin kullan ruskea.
  7. Anna jäähtyä hetki vuuassa, ja kumoa sitten vuoka tarjoiluastialle.
  8. Keitä kerma ja fariinisokeri kattilassa kinuskiksi n. 5-7 min. ajan tai kunnes kinuski on kauniin sakeaa – älä keitä liian kauan, sillä kinuski saa jäädä valuvaksi.
  9. Kaada kinuski monkeybreadin päälle, koristele tomusokerilla.