Dumle Monkey Bread eli nyhtökakku
Danerolles Mini Pizza taipuu myös makeaan leivontaan! Tämä Dumle Monkey Bread eli nyhtökakku kruunaa esimerkiksi joulupöydän ja on takuuvarma sokerihampaan kolotuksen taltuttaja. Vinkki: nauti monkey bread irrottamalla siitä sormin sopivia palasia.
Resepti: Bettina Gräsbeck
Ainekset
- 2 Danerolles Mini Pizza -purkkia
- 1 dl sokeria
- 1 dl kanelia
- 1 pussi Dumle-karkkeja (tai esim.Omar tai muu kinuskikarkki)Kinuskikastike (vapaaehtoinen)
- 1,5 dl kuohukermaa
- 0,75 l fariinisokeria
Valmistus
Dumle Monkey Bread eli nyhtökakku
- Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
- Avaa Danerolles Mini Pizza -purkit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa taikinakiekot neljään osaan ja puolita karkit.
- Aseta jokaisen taikinapalan sisään puolikas karkki ja nipistele jokainen pallo kunnolla kiinni.
- Sekoita kaneli ja sokeri keskenään kulhossa ja pyörittele taikinapallot kanelisokeriseoksessa.
- Asettele taikinapallot tiiviisti silikoniseen kakkuvuokaan.
- Paista 180C asteessa noin 35-40 min, kunnes taikina on päältä kauniin kullan ruskea.
- Anna jäähtyä hetki vuuassa, ja kumoa sitten vuoka tarjoiluastialle.
- Mikäli haluat valmistaa nyhtökakun kanssa kinuskikastiketta valmista se sillä aikaa, kun kakku jäähtyy. Keitä kerma ja fariinisokeri kattilassa kinuskiksi noin 5-7 min. ajan tai kunnes kinuski on kauniin sakeaa – älä keitä liian kauan, sillä kinuski saa jäädä valuvaksi.
- Kaada kinuski monkeybreadin päälle, koristele tomusokerilla.
- Nauti Dumle Monkey Bread eli nyhtökakku joulupöydässä tai jälkiruokana.