Eggs Benedict
Tämä klassikko brunssiherkku valmistuu Danerolles Mini Pizzaa hyödyntäen! Eggs Benedict on loistava vaihtoehto perinteiselle voileivälle tai osaksi näyttävää aamiaiskattausta. Vinkki: jos haluat oikaista niin voit korvata itse tehtävän kastikkeen kaupasta saatavalla valmiilla Hollandaisekastikkeella, jota saa useista päivittäistavarakaupoista.
Ainekset
- 1 Danerolles Mini Pizza -purkki
- 8 kananmunaa
- 2 l vettä
- 1 dl etikkaa
- Suolaa
- Mustapippuria
- 3 kananmunan keltuaista
- 150 g voita
- 2 rkl vettä
- 1 tl sitruunamehua
Valmistus
Eggs Benedict
- Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
- Avaa Danerolles Mini Pizza -purkki etsimällä pakkauksen etiketistä sauma, josta repäisemällä etiketti irtoaa ja taikina ”ponnahtaa” ulos pakkauksesta.
- Älä painele taikinakiekkoja vaan paista ne sellaisenaan uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Huomaa, että taikinoista tulee näin pyöreitä ja ”sämpylämäisiä”. Aseta sivuun jäähtymään.
- Kun ”sämpylät” ovat jäähtyneet leikkaa ne terävällä veitsellä kahteen osaan.
- Valmista Hollandaisekastike: sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä. Sekoita kulhossa 2 rkl vettä ja 3 kananmunan keltuaista. Aseta kulho vesihauteeseen ja sekoita kunnes seos on jämäkkää. Nosta kulho pois kuumasta vedestä ja kaada sulatettu voi seokseen jatkuvasti sekoittaen. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri. Sekoita hyvin ja aseta sivuun.
- Valmista uppomunat: keitä isossa kattilassa 2 l vettä. Kun vesi kiehuu madalla lämpöä ja lisää etikka. Riko kananmuna kahvikuppiin. Tee kauhalla veteen pyörre ja varovasti laske kananmuna kahvikupista pyörteen keskelle. Anna kananmunan olla vedessä noin 4 minuuttia ja nosta ritiläkauhalla pois vedestä ja aseta ”sämpylän” puolikkaan päälle. Toista kaikille kananmunille.
- Viimeistele jokainen annos kastikkeella ja rouhi päälle hieman mustapippuria sekä halutessasi esimerkiksi salaattia.