Focaccia fenkolilla
Ihanasti tuoksuva Focaccia suoraan omasta uunistasi. Fenkolia, kesäkurpitsaa, vuohenjuustoa ja saksanpähkinöitä: tätä focaccia fenkolilla reseptiä kannattaa kokeilla.
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
- 1 kesäkurpitsa
- 1 fenkoli
- 150 g vuohenjuustoa (kiinteä pala)
- 150 g levitettävää vuohenjuustoa
- 50 g saksanpähkinöitä
Valmistus
Focaccia fenkolilla
- Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
- Levitä taikina työtasolle.
- Kauli taikina niin, että sinulla on yksi yhtenäinen taikinalevy eli valmiit leikkuulinjat menevät umpeen. Siirrä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Taita taikinaa reunoilta 1,5 cm verran kaksinkerroin, jotta reunaan muodostuisi paksumpi kerros taikinaa.
- Paina taikinaan reikiä haarukkaa käyttäen.
- Levitä levitettävä vuohenjuusto tasaisesti taikinapohjalle.
- Puolita kesäkurpitsa pituussuunnassa ja leikkaa se sitten puoliympyröiksi.
- Raasta fenkoli ohuiksi viipaleiksi (vihreää yläosaa lukuunottamatta) ja levitä ne yhdessä kesäkurpitsan kanssa taikinapohjan päälle.
- Murusta vuohenjuustopala vihannesten päälle ja ripottele viimeiseksi saksanpähkinät päälle.
- Paista focacciaa 25-30 minuutin ajan.
- Leikkaa focaccia fenkolilla paloiksi terävällä veitsellä ja sirottele vielä vähän fenkoliviipaleita niiden päälle ennen tarjoilua.