Suomi

Focaccia fenkolilla

Ihanasti tuoksuva Focaccia suoraan omasta uunistasi. Fenkolia, kesäkurpitsaa, vuohenjuustoa ja saksanpähkinöitä: tätä reseptiä kannattaa kokeilla.

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 fenkoli
  • 150 g vuohenjuustoa (kiinteä pala)
  • 150 g levitettävää vuohenjuustoa
  • 50 g saksanpähkinöitä

Valmistus

Focaccia fenkolilla
  1. Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic- purkki pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä taikina työtasolle.
  3. Kauli taikina niin, että sinulla on yksi yhtenäinen taikinalevy. Siirrä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  4. Taita taikinaa reunoilta 1,5 cm verran kaksinkerroin, jotta reunaan muodostuisi paksumpi kerros taikinaa.
  5. Paina taikinaan reikiä haarukkaa käyttäen.
  6. Levitä levitettävä vuohenjuusto tasaisesti taikinapohjalle.
  7. Puolita kesäkurpitsa pituussuunnassa ja leikkaa se sitten puoliympyröiksi.
  8. Raasta fenkoli ohuiksi viipaleiksi (vihreää yläosaa lukuunottamatta) ja levitä ne yhdessä kesäkurpitsan kanssa  taikinapohjan päälle.
  9. Murusta vuohenjuustopala vihannesten päälle ja ripottele viimeiseksi saksanpähkinät päälle.
  10. Paista focacciaa 25-30 minuutin ajan.
  11. Leikkaa focaccia osiin ja sirottele vielä vähän fenkoliviipaleita niiden päälle.