Suomi

Grillipizzat

Annin Uunissa -blogin kirjoittaja Anni kokeili Mini Pizza taikinaamme 5 erilaisen pizzan valmistuksessa ja kypsensi ne kesäisesti grillissä. Täältä löydät erilaisia vaihtoehtoja täytteisiin sekä Annin helpon ohjeen itse tehtävään tomaattikastikkeeseen.

Kuva ja resepti: Anni Paakkunainen

Ainekset

Pika-tomaattikastike

  • 2 dl Tomaattisosetta
  • 0.5 tl pippuria
  • 0.5 tl suolaa
  • ripaus oreganoa
  • 1 rkl oliiviöljyä

Täyte 1

  • Pizzakastiketta
  • Kirsikkatomaatteja
  • Tuoremozzarellaa
  • Basilikaa

Täyte 2

  • Pizzakastiketta
  • Mozzarellaraastetta
  • Salamia
  • Oliiveja

Täyte 3

  • Pizzakastiketta
  • Mozzarellaraastetta
  • Ilmakuivattua kinkkua
  • Rucolaa (huom.lisätään vasta paistamisen jälkeen)

Täyte 4

  • Ranskankermaa (huom.tähän pizzaan ei tule tomaattikastiketta, vaan ranskankerma korvaa sen. Kyseessä on ns.valkoinen pizza)
  • Kesäkurpitsaa
  • Fetajuustoa
  • Pinjansiemeniä

Täyte 5

  • Ranskankermaa (huom.tähän pizzaan ei tule tomaattikastiketta, vaan ranskankerma korvaa sen. Kyseessä on ns.valkoinen pizza)
  • Parsaa
  • Parmesanjuustoa
  • Pinjansiemeniä (paahdettuna)

Valmistus

Grillipizzat
  1. Valmista tomaattikastike: sekoita kaikki keskenään kulhossa ja lisää mausteita oman maun mukaan.
  2. Avaa Danerolles Mini Pizza -purkki pakkauksen ohjeiden mukaan. Levitä taikinat työtasolle.
  3. Kaulitse ja taputtele käsin kahdeksan pientä pizzapohjaa leivinpaperin päälle.
  4. Lisää tomaattikastike tai ranskankerma, valitsemasi täytteet ja paista kuumassa grillissä riippuen tehosta 5-10 minuuttia pizzakiven päällä. Vinkki! Jos paistat pizzat uunissa: 200 astetta ja 12-15 minuuttia.