Helpot mantelicroissantit
Mantelicroissantit ovat tämän hetken ehdoton trendiherkku! Tällä reseptillä valmistat niitä vaivattomasti myös kotona. Helpot mantelicroissantit valmistat Danerolles Croissants Classic -tuoretaikinasta.
Kuva: Heidi Kjellman
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
- 6 tl mantelimassaa (kaupan valmista tai itse tehtyä*)
- 1 kananmuna voitelua varten
- 1 rkl mantelilastuja
- 1 rkl voita
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 tl tomusokeria
- *jos teet mantelimassan itse tarvitset lisäksi 1dl mantelijauhetta, 1dl tomusokeria, 1 kananmunan, 50g huoneenlämpöistä voita ja 5 tippaa vanilja-aromia
Valmistus
Helpot mantelicroissantit
- Lämmitä uuni 180C asteeseen.
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
- Levitä taikina työtasolle. Erottele taikinasta 6 taikinapalaa valmiiden leikkuulinjojen mukaisesti.
- Sipaise kullekin taikinapalalle mantelimassaa ohuelti ja rullaa jokainen taikina croissanttien muotoon.
- Asettele croissantit leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille ja voitele ne kevyesti kananmunalla.
- Sekoita mantelilastut, huoneenlämpöinen voi ja sokeri tasaiseksi massaksi.
- Lusikoi seos croissanttien päälle ja paista niitä uunissa 12-15 minuutin ajan tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
- Asettele helpot mantelicroissantit tarjoiluastialle ja viimeistele ne ripauksella tomusokeria.