Suomi
Piilota suodattimet

Helpot mantelicroissantit

Mantelicroissantit ovat tämän hetken ehdoton trendiherkku! Tällä reseptillä valmistat niitä vaivattomasti myös kotona. Helpot mantelicroissantit valmistat Danerolles Croissants Classic -tuoretaikinasta.

Kuva: Heidi Kjellman

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 6 tl mantelimassaa (kaupan valmista tai itse tehtyä*)
  • 1 kananmuna voitelua varten
  • 1 rkl mantelilastuja
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl tomusokeria
  • *jos teet mantelimassan itse tarvitset lisäksi 1dl mantelijauhetta, 1dl tomusokeria, 1 kananmunan, 50g huoneenlämpöistä voita ja 5 tippaa vanilja-aromia

 

Valmistus

Helpot mantelicroissantit
  1. Lämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  3. Levitä taikina työtasolle. Erottele taikinasta 6 taikinapalaa valmiiden leikkuulinjojen mukaisesti.
  4. Sipaise kullekin taikinapalalle mantelimassaa ohuelti ja rullaa jokainen taikina croissanttien muotoon.
  5. Asettele croissantit leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille ja voitele ne kevyesti kananmunalla.
  6. Sekoita mantelilastut, huoneenlämpöinen voi ja sokeri tasaiseksi massaksi.
  7. Lusikoi seos croissanttien päälle ja paista niitä uunissa 12-15 minuutin ajan tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
  8. Asettele helpot mantelicroissantit tarjoiluastialle ja viimeistele ne ripauksella tomusokeria.