Suomi

Helpot omenapasteijat

Helpot omenapasteijat Danerolles -tuoretaikinasta. Tässä on syksyn helpoin ja herkullisin omenaresepti. NAAM! Mehevät ja helpot omenataskut eli omenapasteijat vievät kielen mennessään. Näiden tekemiseen menee lisäksi vain reilu puoli tuntia! Joko olet matkalla kauppaan?

Resepti ja kuva: Anni Paakkuneinen

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 4-5 pientä omenaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1-2 tl kanelia
  • Nokare voita (tai margriinia mikäli haluat reseptistä vegaanisen)
  • Rutistus sitruunamehua
  • 1 kananmuna (voiteluun – huom.jätä voitelu pois tai tee se esimerkiksi kauramaidolla mikäli haluat reseptistä vegaanisen)

Valmistus

Helpot omenapasteijat
  1. Laita uuni lämpenemään 200C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan: etsi pakkauksen etiketistä kohta, josta saa repäistyä etiketin pois. Käännä pakkausta sen molemmista päistä vastakkaisiin suuntiin, kunnes taikina ponnahtaa esiin.
  3. Levitä taikina alustalle/työtasolle, painele vinottaiset leikkuulinjat kevyesti umpeen ja leikkaa taikina neliöiksi (6 kpl).
  4. Kuutioi omenat ja nosta pannulle mausteiden ja voin kanssa. Sekoittele ja anna hautua hetki.
  5. Nosta täytettä taikina-neliöiden päälle ja sulje neliöt. Käytä apuna haarukkaa, jolla saat reunat paineltua kauniisti kiinni.
  6. Voitele kananmunalla pasteijat ja nosta uunipellille.
  7. Paista noin 15 minuuttia, kunnes pasteijat saavat kauniin värin pintaan.
  8. Sihtaa päälle tomusokeria ja nauti!