Suomi

Herkkukranssi

Mehevä herkkukranssi kruunaa kattauksen! Tämä suolainen leivonnainen sopii tarjoiltavaksi niin brunssille kuin illanistujaisiinkin. Vinkki: kasvisversion saat jättämällä leikkeleet pois ja korvaamalla ne erilaisilla kasviksilla.

Resepti: Bettina Gräsbeck

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 1 kananmuna

Täytteeksi (6 siivua jokaista)

  • Gouda juustoa
  • Mozzarella juustoa
  • Cheddar juustoa
  • Salamia
  • Savukalkkuna
  • Ylikypsääkinkkua
  • Lisäksi tuoretta pinaattia, tomaattia sekä punasipulia

Valmistus

Herkkukranssi
  1. Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Croissants Classic- purkki pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä taikina työtasolle.
  3. Leikkaa taikina valmiiksi painettujen leikkuulinjojen mukaan ja aseta taikinakolmiot leivinpaperille ympyräksi siten, että leveät reunat tulevat hieman limittäin ja keskelle jää aukko.
  4. Kokoa täytteet taikinoiden päälle ympyrän muotoon: vuoron perään juustoa, leikkelettä ja kasviksia.
  5. Kääntele sakarat täytteiden yli kohti taikanoiden keskelle jäävää aukkoa, jonka jälkeen taita taikinan kärki kranssin alle. Vinkki: voit hieman venyttää ja nipistellä taikinaa kiinni kranssin ulkoreunalta.
  6. Voitele kranssi kananmunalla.
  7. Paista 180C asteisessa uunissa 15-18 minuuttia tai kunnes kranssi on kauniin ruskea.