Mehevä herkkukranssi
Mehevä herkkukranssi kruunaa kattauksen! Tämä suolainen leivonnainen sopii tarjoiltavaksi niin brunssille kuin illanistujaisiinkin. Vinkki: kasvisversion saat jättämällä leikkeleet pois ja korvaamalla ne erilaisilla kasviksilla.
Resepti: Bettina Gräsbeck
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
- 1 kananmuna
Täytteeksi (6 siivua jokaista)
- Gouda juustoa
- Mozzarella juustoa
- Cheddar juustoa
- Salamia
- Savukalkkuna
- Ylikypsääkinkkua
- Lisäksi tuoretta pinaattia, tomaattia sekä punasipulia
Valmistus
Mehevä herkkukranssi
- Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
- Avaa Croissants Classic- purkki pakkauksen ohjeen mukaan, voit katsoa tarkemmat ohjeet pakkauksen avaamiseen täältä.
- Levitä taikina työtasolle.
- Leikkaa taikina valmiiden leikkuulinjojen mukaan ja aseta taikinakolmiot leivinpaperille ympyräksi siten, että leveät reunat tulevat hieman limittäin ja keskelle jää aukko.
- Kokoa täytteet taikinoiden päälle ympyrän muotoon: vuoron perään juustoa, leikkelettä ja kasviksia.
- Kääntele sakarat täytteiden yli kohti taikanoiden keskelle jäävää aukkoa, jonka jälkeen taita taikinan kärki kranssin alle. Vinkki: voit hieman venyttää ja nipistellä taikinaa kiinni kranssin ulkoreunalta.
- Voitele kranssi kananmunalla.
- Paista 180C asteisessa uunissa 15-18 minuuttia tai kunnes kranssi on kauniin ruskea.
- Tarjoile mehevä herkkukranssi naposteltavana illanistujaisissa tai osana viikonlopun brunssikattausta.