Herkulliset parsakääröt parmankinkulla ja fetalla
Nämä herkulliset parsakääröt parmankinkulla ja fetalla ovat täydellinen tarjottava pääsiäispöytään tai naposteltavaksi illanistujaisiin. Kasvisversion saat jättämällä parmankinkun pois.
Kuva ja resepti: Jonna Luukko
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
- 1 puntti tuoretta parsaa
- Parmankinkkua
- Fetajuustoa
- Rouhittua mustapippuria
- 1 kananmuna (voiteluun)
Valmistus
Herkulliset parsakääröt parmankinkulla ja fetalla
- Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
- Avaa Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan: etsi etiketistä kohta, josta saat repäistyä sen irti. Pyöritä etiketti pois pakkauksen ympäriltä, jolloin taikina tulee näkyviin ja saat otettua sen pois pakkauksesta.
- Levitä taikina työtasolle ja painele valmiit leikkuulinjat kevyesti umpeen. Leikkaa taikina kuuteen osaan.
- Huuhtele parsat ja taita niiden kuivat kannat pois, leikkaa parsoja tarvittaessa lyhyemmiksi, jotta ne ovat sopivan kokoisia.
- Laita jokaisen taikinan keskelle viistosti parmakinkkua, murusta päälle fetaa ja aseta päälle 2-3 parsan palaa. Rouhi päälle mustapippuria.
- Taittele taikinan sivut keskelle kiinni.
- Asettele kääröt leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja voitele kananmunalla.
- Paista 180C asteessa 13-15 minuuttia niin, että taikina saa hieman väriä.
- Tarjoile herkulliset parsakääröt parmankinkulla ja fetalla pääsiäispöydässä tai osana illanistujaisten tarjoiluja! Ruokaisan lounaan saa tarjoilemalla kääröt esimerkiksi vihersalaatin kanssa.