Suomi

Herkulliset parsakruffinit

Nämä herkulliset parsakruffinit vievät kielen mukanaan! Helppoa tarjottavaa erilaisiin juhliin tai lounaaksi salaatin kanssa. Vinkki: kasvisversion saat jättämällä kinkun pois. Valmistukseen tarvitset muffinivuoan.

Ainekset

Valmistus

Herkulliset parsakruffinit
  1. Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  3. Levitä taikina työtasolle ja leikkaa valmiiden leikkuulinjojen pystyviivojen kohdalta, mutta sulje vinottaiset viivat kevyesti painelemalla. Näin saat 3 nelikulmaista taikinanpalaa.
  4. Laita kaksi siivua kuivailmakinkkua jokaiselle taikinanpalalle.
  5. Rullaa taikinat yksitellen siten, että saat niistä kolme rullaa.
  6. Leikkaa rullat pituussuunassa kahtia ja laita kinkkupuoli alaspäin leikkuualustalle.
  7. Leikkaa pois vihreän parsan kantaosa ja kuori valkea parsa. Leikkaa jokainen parsa kolmeen osaan.
  8. Laita parsanpalat taikinan keskelle ja rullaa taikina, niin että ilmakuiva kinkku jää rullan ulkopuolelle. Näin saat taikinakäärön jossa on parsaa sisällä!
  9. Laita kruffinit muffinsivuokaan.
  10. Voitele kananmunalla.
  11. Paista herkulliset parsakruffinit uunissa 15-20 minuuttia.
  12. Nauti sellaisenaan tai salaatin kanssa.