Herkulliset parsakruffinit
Nämä herkulliset parsakruffinit vievät kielen mukanaan! Helppoa tarjottavaa erilaisiin juhliin tai lounaaksi salaatin kanssa. Vinkki: kasvisversion saat jättämällä kinkun pois. Valmistukseen tarvitset muffinivuoan.
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic – purkki
- 6 siivua ilmakuivattua kinkkua (Serrano-kinkkua)
- 6 vihreää parsaa
- 6 valkoista parsaa
- Kananmunaa voiteluun
Valmistus
Herkulliset parsakruffinit
- Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
- Levitä taikina työtasolle ja leikkaa valmiiden leikkuulinjojen pystyviivojen kohdalta, mutta sulje vinottaiset viivat kevyesti painelemalla. Näin saat 3 nelikulmaista taikinanpalaa.
- Laita kaksi siivua kuivailmakinkkua jokaiselle taikinanpalalle.
- Rullaa taikinat yksitellen siten, että saat niistä kolme rullaa.
- Leikkaa rullat pituussuunassa kahtia ja laita kinkkupuoli alaspäin leikkuualustalle.
- Leikkaa pois vihreän parsan kantaosa ja kuori valkea parsa. Leikkaa jokainen parsa kolmeen osaan.
- Laita parsanpalat taikinan keskelle ja rullaa taikina, niin että ilmakuiva kinkku jää rullan ulkopuolelle. Näin saat taikinakäärön jossa on parsaa sisällä!
- Laita kruffinit muffinsivuokaan.
- Voitele kananmunalla.
- Paista herkulliset parsakruffinit uunissa 15-20 minuuttia.
- Nauti sellaisenaan tai salaatin kanssa.