Suomi

Jouluinen Croissant-Bostonkakku

Tämä äärimmäisen herkullinen piparilta maistuva jouluinen croissant-bostonkakku syntyy käden käänteessä Croissants Classicista! Viimeistele kakku sokerikirsikoilla, mantelilastuilla ja sokerikuorrutteella. Tähän mehukkaaseen kakkuun iskee himo!

Resepti ja kuva: Mika Rampa

Ainekset

Valmistus

Jouluinen Croissant-Bostonkakku
  1. Lämmitä uuni 200C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  3. Levitä taikina auki työtasolle ja painele valmiit leikkuulinjat kevyesti umpeen.
  4. Sekoita keskenään huoneen lämpöinen voi, sokeri ja piparkakkumauste. Levitä seos taikinan päälle.
  5. Leikkaa taikina kolmeen osaan, jolloin saat kolme saman kokoista suorakaidetta. Rullaa ne lyhyemmältä sivulta ja leikkaa jokainen rulla neljään osaan.
  6. Pingota Ø 20 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
  7. Nosta rullat vuokaan väljästi ja paina jokaisen päälle yksi sokerikirsikka. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.
  8. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
  9. Anna croissant-bostonkakun jäähtyä.
  10. Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi. Valuta sokerikuorrutetta kakun pinnalle. Lisää halutessasi tomusokeria koristeeksi ja nauti jouluinen croissant-bostonkakku jälkiruokana tai vaikkapa naposteltavana pikkujouluissa.