Jouluinen Croissant-Bostonkakku
Tämä äärimmäisen herkullinen piparilta maistuva jouluinen croissant-bostonkakku syntyy käden käänteessä Croissants Classicista! Viimeistele kakku sokerikirsikoilla, mantelilastuilla ja sokerikuorrutteella. Tähän mehukkaaseen kakkuun iskee himo!
Resepti ja kuva: Mika Rampa
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
- 25 g voita
- 2 rkl sokeria
- 1 tl piparkakkumaustetta
- 12 sokerikirsikkaa
- 1 rkl mantelilastuja
- 1 rkl raesokeria
- 1 dl tomusokeri
- 1-2 tl vettä
Valmistus
Jouluinen Croissant-Bostonkakku
- Lämmitä uuni 200C asteeseen.
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
- Levitä taikina auki työtasolle ja painele valmiit leikkuulinjat kevyesti umpeen.
- Sekoita keskenään huoneen lämpöinen voi, sokeri ja piparkakkumauste. Levitä seos taikinan päälle.
- Leikkaa taikina kolmeen osaan, jolloin saat kolme saman kokoista suorakaidetta. Rullaa ne lyhyemmältä sivulta ja leikkaa jokainen rulla neljään osaan.
- Pingota Ø 20 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
- Nosta rullat vuokaan väljästi ja paina jokaisen päälle yksi sokerikirsikka. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.
- Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
- Anna croissant-bostonkakun jäähtyä.
- Sekoita keskenään tomusokeri ja vesi. Valuta sokerikuorrutetta kakun pinnalle. Lisää halutessasi tomusokeria koristeeksi ja nauti jouluinen croissant-bostonkakku jälkiruokana tai vaikkapa naposteltavana pikkujouluissa.