Kanatäytteiset croissantit
Tee croissanteista astetta ruokaisampia tämän reseptin avulla! Kanatäytteiset croissantit sopivat niin lounaaksi kuin illalliseksi tai vaikkapa tarjoiltavaksi illanistujaisiin. Kasvisversion saat vaihtamalla kanan esimerkiksi nyhtökauraan tai tofuun.
Resepti: @mummum.dk
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
- 3 kanan rintapalaa
- 1 tl currya
- Suolaa/pippuria
- 2 kevätsipulia
- 30 g aurinkokuivattuja tomaatteja
- 200 g creme fraichea
- 1 rkl majoneesia
- 1 kananmuna voiteluun
- Halutessasi pekonia ja/tai persiljaa viimeistelyyn
Valmistus
Kanatäytteiset croissantit
- Esilämmitä uuni 200C asteeseen (kiertoilma 180C).
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
- Levitä taikina työtasolle ja erottele valmiiden leikkuulinjojen mukaan taikinasta 6 palaa. Rullaa jokainen croissantin muotoon.
- Paista croissantteja uunin keskitasolla 12-15 minuuttia tai kunnes croissantit ovat saaneet hieman väriä.
- Paista kanan rintapalat paistinpannulla kypsiksi, leikkaa pieniin paloihin ja anna jäähtyä.
- Pilko kevätsipulit ja aurinkokuivatut tomaatit.
- Tee kastike creme fraichesta, majoneesista ja mausteista.
- Sekoita keskenään kana, pilkotut kasvikset ja kastike.
- Leikkaa croissantit puoliksi ja täytä kanatäytteellä.
- Viimeistele kanatäytteiset croissantit halutessasi pilkotulla pekonilla ja persiljalla.
- Nauti!