Suomi

Kanatäytteiset croissantit

Tee croissanteista astetta ruokaisampia tämän reseptin avulla! Kanatäytteiset croissantit sopivat niin lounaaksi kuin illalliseksi tai vaikkapa tarjoiltavaksi illanistujaisiin. Kasvisversion saat vaihtamalla kanan esimerkiksi nyhtökauraan tai tofuun.

Resepti: @mummum.dk

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 3 kanan rintapalaa
  • 1 tl currya
  • Suolaa/pippuria
  • 2 kevätsipulia
  • 30 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 200 g creme fraichea
  • 1 rkl majoneesia
  • 1 kananmuna voiteluun
  • Halutessasi pekonia ja/tai persiljaa viimeistelyyn

Valmistus

Kanatäytteiset croissantit
  1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen (kiertoilma 180C).
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  3. Levitä taikina työtasolle ja erottele valmiiden leikkuulinjojen mukaan taikinasta 6 palaa. Rullaa jokainen croissantin muotoon.
  4. Paista croissantteja uunin keskitasolla 12-15 minuuttia tai kunnes croissantit ovat saaneet hieman väriä.
  5. Paista kanan rintapalat paistinpannulla kypsiksi, leikkaa pieniin paloihin ja anna jäähtyä.
  6. Pilko kevätsipulit ja aurinkokuivatut tomaatit.
  7. Tee kastike creme fraichesta, majoneesista ja mausteista.
  8. Sekoita keskenään kana, pilkotut kasvikset ja kastike.
  9. Leikkaa croissantit puoliksi ja täytä kanatäytteellä.
  10. Viimeistele kanatäytteiset croissantit halutessasi pilkotulla pekonilla ja persiljalla.
  11. Nauti!