Karhunvatukka-ricotta croissantpannu
Brunssikattauksen kruunaa ricottajuuston ja karhunvatukoiden herkullinen yhdistelmä. Tämä mehevä karhunvatukka-ricotta croissantpannu on loistava tapa hyödyntää edellisenä päivänä paistetut croissantit.
Kuva ja resepti: Kriselda Mustonen/Yes Girl
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
- 3 kananmunaa
- 2 dl kauramaitoa
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 1 tl vaniljauutetta
- 1-2 tl kanelia
- 200 g ricottajuustoa
- 200 g karhunvatukoita
- 25 g voita
Valmistus
Karhunvatukka-ricotta croissantpannu
- Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
- Avaa Danerolles Croissants Classic pakkaus repäisemällä etiketti irti siihen tarkoitetusta kohdasta. Tarkemman ohjeen voit katsoa täältä.
- Rullaa taikina auki työtasolle ja leikkaa se kuuteen kolmion muotoiseen palaan valmiita leikkuulinjoja pitkin. Rullaa taikina croissanteiksi leveästä päästä kapeaan päähän päin.
- Aseta croissantit leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia tai kunnes croissantit ovat saaneet hieman väriä. Vinkki: tässä reseptissä edellispäivän croissantit toimivat mainiosti!
- Laske uunin lämpötila 175C asteeseen.
- Sekoita kulhossa kananmunat, kauramaito, vaahterasiirappi, vanilja ja kaneli.
- Revi croissantit kahtia ja pyöräytä munamaito-seoksessa.
- Asettele uunivuoan pohjalle puolet croissanteista. Lusikoi päälle ricottaa ja karhunvatukoita Vinkki: Murskaa marjat haarukalla! Asettele toinen kerros croissanteja, ricottaa ja karhunvatukoita.
- Kaada loput munamaito-sekoituksesta vuokaan ja laita päällimmäisten croissantien päälle voinokareet.
- Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
- Viimeistele karhunvatukka-ricotta croissantpannu lopulla ricotta-juustolla ja karhunvatukoilla. Tarjoile vaahterasiirapin kera!