Suomi

Kauniit kinuski-marenki-croissantit

Upean herkulliset ja kauniit kinuski-marenki-croissantit valmistuvat yllättävän helposti tuoretaikinasta, kinuskista ja pikamarengista. Marenki on helppo valmistaa sillä välin, kun croissantit paistuvat. Kukkien pursottaminen onnistuu kätevästi croissanttien ollessa vielä kuumalla uunipellillä. Marenki ei esimerkiksi sula, vaikka croissantit ovatkin kuumia.

Kuva ja resepti: Emma Ivane

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 6 rkl kondensoitua maitoa, karamellisoitua
  • 1 kananmuna voiteluun
  • 2 luomukananmunaa
  • 1,5 dl erikoishienoa sokeria
  • Pursotinpussi ja avoin tähtitylla tai suuri lehtitylla (marengin pursottamiseen)

Valmistus

Kauniit kinuski-marenki-croissantit
  1. Kuumenna uuni 200C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic pakkauksen ohjeen mukaan repäisemällä etiketti irti ja kääntämällä purkin päistä vastakkaisiin suuntiin. Levitä taikina työtasolle ja leikkaa valmiiden leikkuulinjojen mukaan 6 osaan.
  3. Nosta ruokalusikallinen karamellisoitua kondensoitua maitoataikinakolmion leveään päähän ja rullaa taikina croissantin muotoon. Toista kaikille taikinoille.
  4. Nosta croissantit uunipellille ja voitele kananmunalla.
  5. Paista uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia.
  6. Kun croissantit paistuvat valmista marenki.
  7. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää erikoishieno sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten.
  8. Siirrä marenki pursotinpussiin, jossa on avoin tähtitylla tai suuri lehtitylla.
  9. Nosta croissantit pois uunista ja käännä uunin ylävastus päälle marengin paahtamista varten.
  10. Pursota kukkia croissanttien päälle ja nosta pelti takaisin uuniin ylimmälle tasolle noin 2 minuutin ajaksi, jotta marenki paahtuu.
  11. Nauti!