Suomi

Keväinen marjaleivos

Koko Suomi Leipoo -kisassa ihastuttanut Bettina kehitti Danerolles Croissants Classicista kevään ja kesän juhliin sopivan leivoksen. Näyttävän leivoksen viimeistelee valitsemasi marjat ja raikas Sitruunamelissa. Valmistukseen tarvitset muffinsivuuan.

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 1 kananmuna voitelua varten
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 100 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • Vaniljaa (tanko tai sokeri)
  • N. 2,5 dl tomusokeria
  • Tuoreita marjoja (esim. vadelma, mansikka, mustikka)
  • Tomusokeria koristeluun
  • Halutessasi Sitruunamelissaa koristeluun

Valmistus

Keväinen marjaleivos
  1. Lämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Croissants Classic- purkki pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä taikina työtasolle.
  3. Leikkaa taikina keskeltä halki ja aseta toinen pala jatkoksi toisen palan leveälle reunalle. Nipistele reuna kiinni ja kieritä taikina rullalle.
  4. Leikkaa taikinasta yhteensä 12 kpl noin 2 cm leveitä paloja. Voitele jokainen pala kananmunalla ja aseta ne muffinssivuokaan.
  5. Paista noin 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Valmista täyte vatkaamalla sähkövatkaimella huoneenlämpöistä voita kunnes se kevyesti vaahtoutuu ja notkistuu. Lisää sekaan tuorejuusto, vanilja ja tomusokeri muutamassa erässä kunnes täyte on sileää.
  7. Siirrä täyte pursotinpussiin.
  8. Leikkaa leivospohjat kahteen osaan (pohja ja kansi-tyylisesti) ja annostele töytettä kullekin pohjapalalle reilu määrä.
  9. Viimeiste leivokset lisäämällä täytteen päälle runsaasti marjoja oman maun mukaan (esimerkiksi mustikka, vadelma ja/tai mansikka), laita päälle kansi, koristele sitruunamelissalla ja tomusokerilla.