Suomi

Keväiset marjaleivokset

Koko Suomi Leipoo -kisassa ihastuttanut Bettina kehitti Danerolles Croissants Classicista kevään ja kesän juhliin sopivan leivoksen. Keväiset marjaleivokset ovat näyttäviä ja ne viimeistellään valitsemillasi marjoilla ja raikkaalla Sitruunamelissalla. Valmistukseen tarvitset muffinsivuuan.

Kuva ja resepti: Bettina Gresbäck

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 1 kananmuna voitelua varten
  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 100 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • Vaniljaa (tanko tai sokeri)
  • N. 2,5 dl tomusokeria
  • Tuoreita marjoja (esim. vadelma, mansikka, mustikka)
  • Tomusokeria koristeluun
  • Halutessasi Sitruunamelissaa koristeluun

Valmistus

Keväiset marjaleivokset
  1. Lämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  3. Levitä taikina työtasolle.
  4. Leikkaa taikina keskeltä halki ja aseta toinen pala jatkoksi toisen palan leveälle reunalle. Nipistele reuna kiinni ja kieritä taikina rullalle.
  5. Leikkaa taikinasta yhteensä 12 kpl noin 2 cm leveitä paloja. Voitele jokainen pala kananmunalla ja aseta ne muffinssivuokaan.
  6. Paista noin 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Valmista täyte vatkaamalla sähkövatkaimella huoneenlämpöistä voita kunnes se kevyesti vaahtoutuu ja notkistuu. Lisää sekaan tuorejuusto, vanilja ja tomusokeri muutamassa erässä kunnes täyte on sileää.
  8. Siirrä täyte pursotinpussiin.
  9. Leikkaa leivospohjat kahteen osaan (pohja ja kansi)  ja annostele töytettä kullekin pohjapalalle reilu määrä.
  10. Viimeiste keväiset marjaleivokset lisäämällä täytteen päälle runsaasti marjoja oman maun mukaan (esimerkiksi mustikka, vadelma ja/tai mansikka), laita päälle kansi, koristele sitruunamelissalla ja tomusokerilla.