Suomi

Köyhät ritarit uunissa

Käsi ylös kuka rakastaa köyhiä ritareita? Tässä helpossa uunissa kypsennettävässä reseptissä klassikkoherkku valmistetaan croissanttaikinasta ja annokseen rapeutta tuo päälle ripoteltavat pähkinät. Köyhät ritarit uunissa valmistuvat irtopohjavuossa.

Ainekset

  • 2 Danerolles Croissants Classic -purkkia
  • 6 kananmunaa
  • Vaniljasokeria maun mukaan
  • 4 rkl kanelia
  • 1 ¼ dl kermaa
  • Voita vuoan voiteluun
  • 1 dl siirappia (esim. vaahtera tai agave)
  • Pussillinen saksanpähkinöitä

Valmistus

Köyhät ritarit uunissa
  1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen (kiertoilma 180C).
  2. Voitele irtopohjavuoka.
  3. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  4. Painele valmiit leikkuulinjat kevyesti umpeen ja leikkaa taikina puoliksi pituussuunnassa sekä leveyssuunnassa. Toista toiselle purkille.
  5. Taita palat kahtia ja asettele vuokaan limittäin.
  6. Sekoita kananmunat, vaniljasokeri, kaneli ja kerma kulhossa ja kaada seos taikinanpalojen päälle.
  7. Paista köyhäritaripiirakkaa uunissa 25-30 minuuttia.
  8. Tarjoile runsaan siirapin ja rouhittujen saksanpähkinöiden kera.