Suomi
Piilota suodattimet

Kuningatar croissantvuoka

Äitienpäivän ihanin herkku valmistuu Danerolles croissanteista! Herkullinen kuningatar croissantvuoka sopii myös viikonlopun brunsille tai mihin tahansa hetkeen, jossa haluat herkutella helposti. Vinkki! Tällä reseptillä pelastat myös edellisen päivän jo hieman kuivahtaneet croissantit. Croissanttivuoan voi tehdä jo vaikka edellisenä iltana ja paistaa vasta aamulla.

Kuva ja resepti: Jenni Häyrinen/Liemessä

Ainekset

  • 2 Danerolles Croissants Classic-purkki⁠a
  • 2 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 200 g vadelmia
  • 100 g mustikoita

Valmistus

Kuningatar croissantvuoka
  1. Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan: etsi etiketistä nuolella merkitty kohta josta saat repäistyä etiketin irti. Kierrä pakkausta päistä vastakkaisiin suuntiin kunnes taikina ”ponnahtaa” ulos pakkauksesta.
  3. Leikkaa taikina valmiita leikkuulinjoja pitkin ja rullaa kuusi croissanttia. Toista toiselle pakkaukselle, jolloin saat yhteenä 12 croissanttia. Paista uunissa 180C asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes croissantit ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Vinkki! Voit käyttää myös edellisenä päivänä paistettuja croissantteja.
  4. Sekoita kulhossa maito, munat ja mausteet.
  5. Halkaise puolet croissanteista, dippaa munamaitoon ja aseta uunivuokaan yhteen kerrokseen. Vuoasta riippuen tarvitset yhteensä 8-12 croissanttia.
  6. Ripottele väliin puolet marjoista.
  7. Jatka toisella croissantkerroksella ja ripottele päälle loput marjoista.
  8. Lorauta vuokaan vielä noin 1 dl munamaitoa.
  9. Anna tekeytyä jääkaapissa kelmun alla vähintään puoli tuntia tai jopa yön yli ja paista vasta aamulla.
  10. Paista croissanttivuokaa folion alla 180C asteessa 30 minuuttia. Poista folio ja paista vielä 15 min.
  11. Nauti Kuningatar croissantvuoka äitienpäivänä tai viikonlopun brunssilla!