Suomi

Kuningatar-kinuskipiirakka

Tässä helpossa piirakassa maistuu makea kinuski ja raikkautta tuovat erilaiset marja! Resepti  on helppo ja piirakan leivotaan voi hyvin ottaa koko perheen mukaan.

Kuva ja resepti: Sara Parikka

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 2,5dl kinuskikermaa
  • 200g tuorejuustoa (maku: kinuski)
  • 200g rahkaa (maku: kuningatar)
  • 3 kananmunaa
  • Marjoja (tuoreita tai pakaste)

Valmistus

Kuningatar-kinuskipiirakka
  1. Esilämmitä uuni 180 °C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic pakkaus repäisemällä etiketti irti siihen tarkoitetusta kohdasta. Tarkemman ohjeen voit katsoa täältä.
  3. Painele taikinassa olevat leikkuulinjat kevyesti kiinni ja levitä taikina piirakkavuokaan. Painele pohjaan haarukalla pieniä reikiä.
  4. Vaahdota kinuskikerma keskikokoisessa kulhossa.
  5. Sekoita vaahdon joukkoon kinuski-tuorejuusto ja kuningatarrahka. Lisää munat yksitellen, jatkuvasti sekoittaen.
  6. Kaada seos piirakkavuokaan taikinan päälle.
  7. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes piirakan täyte on hieman ottanut väriä pintaan.
  8. Anna kakun jäähtyä ja siirrä jääkaappiin.
  9. Lisää piirakan päälle runsaasti marjoja ennen tarjoilua!