Suomi

Mansikkaveneet

Tekeekö mielesi ihanan raikasta jälkiruokaa tai herkkua kahvin kylkiäiseksi? Näissä mansikkaveneissä on rapea pohja, kermainen täyte ja raikas päällys.

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 rasia mansikoita

Valmistus

Mansikkaveneet
  1. Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä taikina työtasolle. Painele valmiit leikkuulinjat kevyesti kiinni ja öeikkaa taikina kuuteen neliöön.
  3. Leikkaa noin 1 cm pois lehtitaikinaneliöiden reunoista ja paina tämä taikina neliöiden reunojen päälle, jolloin neliöstä muodostuu pieni ”kulho”.
  4. Aseta taikinaveneet leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja painele pohjaan reikiä haarukalla. Voitele kananmunalla.
  5. Paista taikinaveneitä uunissa noin 15 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljauutteen kera. Kun kermavaahto on jäykkää lisää sen joukkoon mascarponejuusto kevyesti lusikalla nostellen.
  7. Viipaloi mansikat.
  8. Anna lehtitaikinaveneiden jäähtyä kokonaan ennen kuin täytät ne mascarpone-seoksella. Levitä mansikanviipaleet seoksen päälle.