Suomi
Piilota suodattimet

Helpot mansikkaveneet

Helpot mansikkaveneet ovat täydellinen jälkiruoka tai tarjoiltava yllätysvieraille. Mansikkaveneissä on rapea pohja, kermainen täyte ja raikas päällys.

Ainekset

Valmistus

Helpot mansikkaveneet
  1. Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkit pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  3. Levitä taikina työtasolle ja painele valmiit leikkuulinjat kevyesti kiinni. Leikkaa taikina 6 neliön muotoiseen palaan.
  4. Leikkaa noin 1 cm pois lehtitaikinaneliöiden reunoista ja paina tämä taikina neliöiden reunojen päälle, jolloin neliöstä muodostuu pieni ”kulho”.
  5. Aseta taikinaveneet leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja painele pohjaan reikiä haarukalla. Voitele kananmunalla.
  6. Paista taikinaveneitä uunissa noin 15 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita.
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi vaniljauutteen kera. Kun kermavaahto on jäykkää lisää sen joukkoon mascarponejuusto kevyesti lusikalla nostellen.
  8. Viipaloi mansikat.
  9. Anna lehtitaikinaveneiden jäähtyä kokonaan ennen kuin täytät ne mascarpone-seoksella. Levitä mansikanviipaleet seoksen päälle.
  10. Tarjoile helpot mansikkaveneet heti!