Suomi

Mantelicroissantit

Mantelicroissantit ovat tämän hetken ehdoton trendiherkku! Tällä reseptillä valmistat niitä vaivattomasti myös kotona.

Resepti: Heidi Kjellman

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 6 tl mantelimassaa
  • 1 kananmuna voitelua varten
  • 1 rkl mantelilastuja
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 tl tomusokeria

 

Valmistus

Mantelicroissantit
  1. Lämmitä uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Croissants Classic- purkki pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä taikina työtasolle. Erottele taikinasta 6 taikinapalaa valmiiden leikkuulinjojen mukaisesti.
  3. Sipaise kullekin taikinapalalle mantelimassaa ohuelti ja rullaa jokainen taikina croissanttien muotoon.
  4. Asettele croissantit leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille ja voitele ne kevyesti kananmunalla.
  5. Sekoita mantelilastut, huoneenlämpöinen voi ja sokeri tasaiseksi massaksi.
  6. Lusikoi seos croissanttien päälle ja paista niitä uunissa 12-15 minuutin ajan tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
  7. Asettele croissantit tarjoiluastialle ja viimeistele ne ripauksella tomusokeria.