Suomi

Mausteinen joulukakku

Mausteinen joulukakku ottaa hieman aikaa valmistaa, mutta lupaamme ettet kadu sitä että käytät siihen aikaasi. Kakun valmistukseen voi ottaa mukaan koko perheen ja sen tekeminen on mukavaa puuhaa vaikkapa jouluaamuna!

 

Ainekset

  • 1 Danerolles Crispy Cinnamon Swirls -purkki
  • 2 rkl voita (huoneenlämpöistä)
  • 8 kuivattua taatelia
  • 1 rkl jauhoja
  • ½ omenaa (pieneksi pilkottuna)
  • 4 kuivattua aprikoosia
  • 5 rkl hunajaa
  • 2 rkl rusinoita
  • ½ tl kuminaa
  • 1 rkl hasselpähkinöitä
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 rkl manteleita
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl saksanpähkinöitä
  • Ripaus suolaa
  • ½ appelsiininkuori raastettuna

Valmistus

Mausteinen joulukakku
  1. Laita rusinat veteen likoamaan.
  2. Leikkaa omena ja kuivatut hedelmät pieniksi kuutioiksi. Rouhi pähkinät pieniksi paloiksi.
  3. Sekoita keskenään kulhossa hedelmät, pähkinät, hunaja ja mausteet. Raasta joukkoon appelsiininkuori ja purista appelsiininmehu seokseen.
  4. Aseta seos tekeytymään noin 2 tunniksi, jotta se mausteet sekoittuvat.
  5. Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
  6. Vuoraa pyöreän piirakkavuuan pohja leivinpaperilla ja voitele sen reunat voilla. Ripottele voihin jauhoja.
  7. Avaa Danerolles Crispy Cinnamon Swirls -purkki pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä taikina työtasolle.
  8. Levitä taikinan päälle voita, sirottele pakkauksen mukana tuleva kaneli-sokeriseos ja levitä omena-pähkinä mausteseos tasaisesti taikinalle.
  9. Pyöritä taikina rullalle pitkästä suunnasta siten, että saat kapean ja pitkän taikinarullan.
  10. Leikkaa taikina noin 4cm levyisiksi paloiksi.
  11. Asettele palat tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.
  12. Paista 180C asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on saanut väriä.
  13. Anna kakun jäähtyä hetki ja nosta se halutessasi leivinpaperin avulla pois vuoasta.
  14. Ripottele kakun päälle halutessasi tomusokeria ennen tarjoilua.