Suomi

Mausteinen kanapiirakka

Tämä mausteinen kanapiirakka sopii niin pääruuaksi kuin naposteltavaksi. Kasvisversion saat korvaamalla kanan esimerkiksi Nyhtökauralla.

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 100 g tomaattikastiketta
  • 200 g broilerin filee
  • 1 punasipuli
  • 1 keltainen paprika
  • 2 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Oliiviöljyä paistamiseen

Valmistus

Mausteinen kanapiirakka
  1. Kuumenna uuni 180C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  3. Levitä taikina auki työtasolle ja painele valmiit leikkuulinjat kevyesti umpeen.
  4. Kaulitse taikinaa niin, että saat yhden ison taikinalevyn ja siirrä se leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  5. Tee taikinaan haarukalla pieniä reikiä.
  6. Levitä tomaattikastike taikinalle ja siirrä sivuun odottamaan.
  7. Leikkaa broilerin filee pieniksi paloiksi, paista palat oliiviöljyssä ja lisää chilikastike, hunaja, soijakastike ja valkosipuli noin 5 minuutin jälkeen. Anna kastikkeen paksuuntua hieman.
  8. Leikkaa paprika ja sipuli suikaleiksi.
  9. Täytä taikina kasviksilla ja kanakastikkeella.
  10. Paista mausteinen kanapiirakka uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.
  11. Halutessasi voit koristella piirakan esimerkiksi tuoreella rucolalla ennen tarjoilua!