Suomi

Mehevä nyhtöpizza

Koko Suomi Leipoo -ohjelmasta tuttu brändilähettiläämme Bettina Gräsbeck loihti Mini Pizza taikinasta Nyhtöpizzan, joka on herkullista ja hauskaa tarjottavaa koko perheelle. Nimensä mukaisesti mehevä nyhtöpizza nautitaan ”nyhtämällä” siitä paloja sormin.
Vinkki: voit korvata pepperonin Nyhtökauralla saadaksesi reseptistä kasvis version.

Kuva ja resepti: Bettina Gräsbeck

Ainekset

  • 2 Danerolles Mini Pizza -purkkia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl raastettua parmesanjuustoa
  • Hienonnettua persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 pkt (noin 300 g) gouldajuustoa (esim.Salaneuvos)
  • 1 pkt pepperonimakkaraa

Valmistus

Mehevä nyhtöpizza
  1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Mini Pizza -purkit pakkauksen ohjeen mukaan repäisemällä etiketti pois siihen tarkoitetusta kohdasta.
  3. Leikkaa jokainen taikinakiekko neljään osaan.
  4. Sekoita keskenään kulhossa oliiviöljy, parmesanjuusto, valkosipuli ja persilja.
  5. Kuutioi juusto noin 1 cm x 1 cm kokoisiksi paloiksi.
  6. Täytä jokainen taikinapala juustokuutiolla ja palalla pepperonimakkaraa.
  7. Voitele silikoonisen rengasvuuan pohja öljy-juustoseoksella.
  8. Asettele puolet taikinapalloista vuuan pohjalle, lisää öljy-juustoseosta ja viimeisenä loput taikinapalloista.
  9. Paista uunissa 35-40minuuttia tai kunnes taikinan pinta on ruskistunut ja rapsakan näköinen.
  10. Kumoa tarjoiluastialle ja tarjoa heti pizzakastikkeen kanssa! Vinkki: nimensä mukaisesti mehevä nyhtöpizza nautitaan ”nyhtämällä” siitä paloja sormin.