Mehevä nyhtöpizza
Koko Suomi Leipoo -ohjelmasta tuttu brändilähettiläämme Bettina Gräsbeck loihti Mini Pizza taikinasta Nyhtöpizzan, joka on herkullista ja hauskaa tarjottavaa koko perheelle. Nimensä mukaisesti mehevä nyhtöpizza nautitaan ”nyhtämällä” siitä paloja sormin.
Vinkki: voit korvata pepperonin Nyhtökauralla saadaksesi reseptistä kasvis version.
Kuva ja resepti: Bettina Gräsbeck
Ainekset
- 2 Danerolles Mini Pizza -purkkia
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 dl raastettua parmesanjuustoa
- Hienonnettua persiljaa
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 pkt (noin 300 g) gouldajuustoa (esim.Salaneuvos)
- 1 pkt pepperonimakkaraa
Valmistus
Mehevä nyhtöpizza
- Esilämmitä uuni 200C asteeseen.
- Avaa Danerolles Mini Pizza -purkit pakkauksen ohjeen mukaan repäisemällä etiketti pois siihen tarkoitetusta kohdasta.
- Leikkaa jokainen taikinakiekko neljään osaan.
- Sekoita keskenään kulhossa oliiviöljy, parmesanjuusto, valkosipuli ja persilja.
- Kuutioi juusto noin 1 cm x 1 cm kokoisiksi paloiksi.
- Täytä jokainen taikinapala juustokuutiolla ja palalla pepperonimakkaraa.
- Voitele silikoonisen rengasvuuan pohja öljy-juustoseoksella.
- Asettele puolet taikinapalloista vuuan pohjalle, lisää öljy-juustoseosta ja viimeisenä loput taikinapalloista.
- Paista uunissa 35-40minuuttia tai kunnes taikinan pinta on ruskistunut ja rapsakan näköinen.
- Kumoa tarjoiluastialle ja tarjoa heti pizzakastikkeen kanssa! Vinkki: nimensä mukaisesti mehevä nyhtöpizza nautitaan ”nyhtämällä” siitä paloja sormin.