Pekoni-juustovuoka
Tämä mehevä pekoni-juustovuoka kruunaa isänpäivän kattauksen tai herkullisen brunssin. Voit tarjota vuoan sellaisenaan tai raikkaan vihersalaatin kera. Lihattoman version saat korvaamalla pekonin esimerkiksi nyhtökauralla.
Kuva ja resepti: Bettina Gräsbeck
Ainekset
- 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
- 2 pussia juustoraastetta (á 175g) – mozarella & cheddar
- 2 pkt pekonilastuja (á 150g)
- 4-5 rkl öljyä
- Nippu tuoretta persiljaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 5 kananmunaa
Valmistus
Pekoni-juustovuoka
- Esilämmitä uuni 200C asteeseen (kiertoilma 180C).
- Paista pekoni pannulla, valuta rasva talouspaperin päällä paiston jälkeen.
- Pilko persilja, purista valkosipulinkynnet ja sekoita ne oliiviöljyyn. Ota juustoraasteet valmiiksi esille.
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
- Levitä taikina työtasolle ja leikkaa keskeltä kahtia ja nosta toinen puoli toisen osan päälle hieman lomittain reunoista – saat noin A4 kokoisen taikinalevyn. Painele taikinassa olevat valmiit leikkuulinjat kevyesti umpeen – halutessasi voit myös kevyesti kaulita taikinaa.
- Voitele taikina persiljaöljyllä, levitä päälle pekoni ja juusto. Rullaa tiiviiksi rullaksi ja leikkaa 6-8 osaan riippuen haluatko vähän isommat vai pienemmän palat (huomioi, että isommissa paloissa mahdollinen paistoajan lisäys noin 2-3 min.saattaa olla tarpeen).
- Aseta palat uunivuokaan ja paista 180C/200C asteisessa uunissa 13-15 minuuttia, kunnes palat ovat kypsiä.
- Ota vuoka pois uunista ja halutessasi lisää sinne kananmunia. jolloin saat vuoasta entistä mehevämmän. Mikäli lisäät kananmunat laske uunin lämpötila 150C asteeseen ja paista vuokaa vielä noin 5-7 min.
- Mehevä pekoni-juustovuoka viimeistellään lisäämällä päälle juustoraastetta ennen tarjoilua. Tarjoile sellaisenaan tai raikkaan vihersalaatin kera.