Suomi

Pekoni-juustovuoka

Tämä mehevä pekoni-juustovuoka kruunaa isänpäivän kattauksen tai herkullisen brunssin. Voit tarjota vuoan sellaisenaan tai raikkaan vihersalaatin kera. Lihattoman version saat korvaamalla pekonin esimerkiksi nyhtökauralla.

Kuva ja resepti: Bettina Gräsbeck

Ainekset

  • 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
  • 2 pussia juustoraastetta (á 175g) – mozarella & cheddar
  • 2 pkt pekonilastuja (á 150g)
  • 4-5 rkl öljyä
  • Nippu tuoretta persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 kananmunaa

Valmistus

Pekoni-juustovuoka
  1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen (kiertoilma 180C).
  2. Paista pekoni pannulla, valuta rasva talouspaperin päällä paiston jälkeen.
  3. Pilko persilja, purista valkosipulinkynnet ja sekoita ne oliiviöljyyn. Ota juustoraasteet valmiiksi esille.
  4. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä.
  5. Levitä taikina työtasolle ja leikkaa keskeltä kahtia ja nosta toinen puoli toisen osan päälle hieman lomittain reunoista – saat noin A4 kokoisen taikinalevyn. Painele taikinassa olevat valmiit leikkuulinjat kevyesti umpeen – halutessasi voit myös kevyesti kaulita taikinaa.
  6. Voitele taikina persiljaöljyllä, levitä päälle pekoni ja juusto. Rullaa tiiviiksi rullaksi ja leikkaa 6-8 osaan riippuen haluatko vähän isommat vai pienemmän palat (huomioi, että isommissa paloissa mahdollinen paistoajan lisäys noin 2-3 min.saattaa olla tarpeen).
  7. Aseta palat uunivuokaan ja paista 180C/200C asteisessa uunissa 13-15 minuuttia, kunnes palat ovat kypsiä.
  8. Ota vuoka pois uunista ja halutessasi lisää sinne kananmunia. jolloin saat vuoasta entistä mehevämmän. Mikäli lisäät kananmunat laske uunin lämpötila 150C asteeseen ja paista vuokaa vielä noin 5-7 min.
  9. Mehevä pekoni-juustovuoka viimeistellään lisäämällä päälle juustoraastetta ennen tarjoilua. Tarjoile sellaisenaan tai raikkaan vihersalaatin kera.