Mozzarella-pestokierteet ja aurinkokuivattutomaatti-juustokierteet
Vaikuttaja Natalia Cerný pyöräytti Croissants Classic -taikinastamme croissantkierteitä kahdella eri täytteellä: mozzarella-pestokierteet ja aurinkokuivattutomaatti-juustokierteet. Kumpi on sinun suosikkisi? Valmistukseen tarvitset muffinivuokia.
Resepti ja kuva: Natalia Cerný
Ainekset
Mozzarella-pestokierteet
- 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
- 1 mozzarella
- Pestoa
- Kirsikkatomaatteja
- Basilikaa
Aurinkokuivattu tomaatti-juustokierteet
- 1 Danerolles Croissants Classic -purkki
- Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
- Kermajuustoa
- Kirsikkatomaatteja
Valmistus
Mozzarella-pestokierteet ja aurinkokuivattutomaatti-juustokierteet
- Lämmitä uuni 200C asteeseen.
- Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä. Yhdestä pakkauksesta saat noin 10 kierrettä ja voit valmistaa joko 10 yhtä makua tai 5 kumpaakin.
- Levitä taikina työtasolle ja painele valmiit leikkuulinjat kevyesti umpeen. Leikkaa taikina kolmeen osaan.
- Mozarella-pestokierteet: levitä taikinoille tasainen kerros pestoa. Pilko mozzarella sekä kirsikkatomaatit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Asettele pilkotut mozzarellat sekä tomaatit tasaisin välein peston päälle. Rullaa taikina rullaksi ja leikkaa noin 2-3 cm paksuiksi palasiksi.
- Aurinkokuivattu tomaatti-juustokierteet: levitä takinoille tasainen kerros tuorejuustoa. Pilko kirsikkatomaatit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa päälle kermajuustoa ja asettele kirsikkatomaatit päälle. Rullaa taikina rullaksi ja leikkaa noin 2-3 cm paksuiksi palasiksi.
- Leivokset pysyvät parhaiten kasassa muffinivuuissa. Nostele taikinat muffinssivuokiin ja paista uunissa noin 12-14 minuutin ajan, kunnes leivokset ovat kauniin ruskeita, tarkkaile lopussa väriä.
- Viimeistele mozzarella-pestokierteet ja aurinkokuivattutomaatti-juustokierteet tuoreella basilikalla ja tarjoile lämpimänä!