Suomi

Mozzarella-pestokierteet ja aurinkokuivattutomaatti-juustokierteet

Vaikuttaja Natalia Cerný pyöräytti Croissants Classic -taikinastamme croissantkierteitä kahdella eri täytteellä: mozzarella-pestokierteet ja aurinkokuivattutomaatti-juustokierteet. Kumpi on sinun suosikkisi? Valmistukseen tarvitset muffinivuokia.

Resepti ja kuva: Natalia Cerný

Ainekset

Mozzarella-pestokierteet

Aurinkokuivattu tomaatti-juustokierteet

Valmistus

Mozzarella-pestokierteet ja aurinkokuivattutomaatti-juustokierteet
  1. Lämmitä uuni 200C asteeseen.
  2. Avaa Danerolles Croissants Classic -purkki pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkemman ohjeistuksen löydät täältä. Yhdestä pakkauksesta saat noin 10 kierrettä ja voit valmistaa joko 10 yhtä makua tai 5 kumpaakin.
  3. Levitä taikina työtasolle ja painele valmiit leikkuulinjat kevyesti umpeen. Leikkaa taikina kolmeen osaan.
  4. Mozarella-pestokierteet: levitä taikinoille tasainen kerros pestoa. Pilko mozzarella sekä kirsikkatomaatit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Asettele pilkotut mozzarellat sekä tomaatit tasaisin välein peston päälle. Rullaa taikina rullaksi ja leikkaa noin 2-3 cm paksuiksi palasiksi.
  5. Aurinkokuivattu tomaatti-juustokierteet: levitä takinoille tasainen kerros tuorejuustoa. Pilko kirsikkatomaatit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa päälle kermajuustoa ja asettele kirsikkatomaatit päälle. Rullaa taikina rullaksi ja leikkaa noin 2-3 cm paksuiksi palasiksi.
  6. Leivokset pysyvät parhaiten kasassa muffinivuuissa. Nostele taikinat muffinssivuokiin ja paista uunissa noin 12-14 minuutin ajan, kunnes leivokset ovat kauniin ruskeita, tarkkaile lopussa väriä.
  7. Viimeistele mozzarella-pestokierteet ja aurinkokuivattutomaatti-juustokierteet tuoreella basilikalla ja tarjoile lämpimänä!